Bekijk hoe een 98-jarige het wereldrecord op 1500 neerzet

Orville Rogers is meer dan zomaar een kranige man. De Amerikaan is dan wel al 98 jaar, maar dat weerhield hem er niet van een wereldrecord te lopen.

Onlangs vonden in New Mexico de USA Masters Indoor Track & Field Championships plaats. De 98-jarige Orville Rogers liep er de 1500 meter in een tijd van 16 minuten en 32 seconden, goed voor een wereldrecord in de categorie 95- tot 99-jarigen. Ter vergelijking: het wereldrecord bij de profs staat op 3 minuten en 26 seconden en werd in 1998 gelopen door Hicham El Guerrouj.

Hoewel Rogers’ prestatie uiteraard zeer lovenswaardig was, moeten we er wel bij vertellen dat het voor de veteraan niet zo heel moeilijk was om het record op zijn naam te schrijven. Het was tot vorige week namelijk onbestaande.

De man uit Dallas was evenwel niet aan zijn proefstuk toe. Hij is ook al wereldrecordhouder op de 800, 1000 en 3000 meter (in zijn leeftijdscategorie). Via onderstaande video is Rogers’ recordpoging te bekijken. Hij komt na 16 minuten en 35 seconden over de streep. De andere deelnemers liepen in een andere leeftijdscategorie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?