Bekijk de films van het Trails in Motion Film Festival!

In het novembernummer van running.be magazine kan je een verslag lezen van Trails in Motion Festival in Gent. Bekijk hier alle getoonde kortfilms en trailers van de documentaires!

De herfst is in het land. Voor heel wat lopers breekt nu een deugddoende rustperiode aan waarin ze alvast wilde plannen smeden voor 2015. Films en documentaires bekijken over trailrunning vormt natuurlijk dé ideale combinatie van uitblazen en vooruitkijken. Dat kon niet alleen op het Trails in Motion Film Festival in Gent, waarvan je een verslag kan lezen in running.be magazine, maar ook op je computer. Bekijk hieronder alle getoonde kortfilms en trailers van de documentaires!

KORTFILMS

Sarah Ridgway – Mountain Runner (3’14”)
Sarah Ridgway gidst ons door de bergen van Snowdonia in Noord-Wales, waar ook de weersomstandigheden hun rol spelen.

The Zion Traverse (3’16”)
Weergave van de poging van Krissy Moehl om de 48 mijl (zo’n 77 km) door het Zion National Park (Utah, VS) in een recordtijd af te werken. Krissy wil meer vrouwen ertoe aanzetten om aan trailrunning te doen.

The Most Beautiful Thing (8’21”)
Sfeerfilm over de TMBT Ultra Trail Marathon, die op Borneo plaatsvindt. Misschien een inspiratiebron voor wie zijn trailgeluk in Azië wil beproeven?

The Most Beautiful Thing [Extended Version] from Lloyd Belcher Visuals on Vimeo.

The Race Across the Sky (5’45”)
De bijna 4.000 meter hoge bergen rond het mijnstadje Leadville in Colorado, VS, vormen het decor van de legendarische Leadville Trail 100. Ryan Sandes, winnaar in 2011, waande zich er ondanks de helse tocht in de lopershemel.

White Sherpa – Picture of a free ultra-trailer (3’06”)
Bergpaden zijn leuk, maar cross country geeft je een groter gevoel van vrijheid! Dat is het uitgangspunt van Pascal Beaury, die ons rondleidt op de desolate Mont Lozère in Frankrijk.

WHITE SHERPA _ Picture of a free ultra-trailer from Ahstudio Filmmakers on Vimeo.

Emilie Lecomte – GR20 Record (4’26”)
Dit loodzware groteroutepad op Corsica spreekt tot de verbeelding. Emilie Lecomte waagt een aanval op de besttijd bij de vrouwen, en dat met de onmisbare steun van haar loopvrienden.

Trails and Tribulations: life through the eyes of an ultrarunner (2’56”)
Ultrarunner Rob Ricardo wijst ons op de schoonheid van onverharde paadjes in je eigen achtertuin: in zijn geval Long Island, New York.

DOCUMENTAIRES

Running The Edge – The Colorado Trail (45 min., trailer: 2’23”)
In Running The Edge volgen we Scott Jaime vanaf de tien laatste weken van zijn voorbereiding tot aan de finish van de Colorado Trail zelf.

Running the Edge: THE COLORADO TRAIL – Teaser 2 from Matt Trappe Photography on Vimeo.

In the High Country (30 min., trailer: 2’12”)
Deze documentaire laat ons met onze eigen ogen zien wat we verderop in dit magazine nog zullen lezen: Anton Krupicka, die we een jaar lang met de camera volgen, is een hippieachtige gekkerd en waaghals!

An Endurance Life (26 min., trailer: 1’30”)
Het trailseizoen 2012 van Sébastien Chaigneau kent ups en downs. Maar met zijn eeuwige enthousiasme overwint hij deze moeilijke momenten telkens weer.

5 Races 5 Continents (26 min., trailer: 3’30”)
Kilian Jornet is een echt trailfenomeen. Tijdens het seizoen 2011 volgen we niet zozeer zijn prestaties, maar krijgen we vooral de drijfveren en levenslessen van hemzelf en zijn ploeggenoten te horen.

Lees het volledige verslag van het Trails in Motion Film Festival in het novembernummer van running.be magazine!

running.be magazine
Eva Daeleman over lopen als één van haar vele sporten, de Brussels 10K Gaston Roelants met Koppen-presentator Tim Verheyden, 18 pagina’s trail, zes looplampen getest, tips om blaren te voorkomen en te genezen, 15 pagina’s training met een zestienwekenschema van Paul Van Den Bosch om over te stappen van de 10 miles naar je eerste marathon, de loper in voetbalcoach Francky Dury, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, de winteressentials van Elodie Ouedraogo, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 6 november in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?