Bekend running.be-gezicht wint Ironman

Het voorbije weekend stond de Ironman in het Zweedse Kalmar op het menu. Bij de vrouwen ging de zege naar een bekend running.be-gezicht.

In ons magazine en op deze website geven we regelmatig voedingstips. Die komen steevast van Energy Lab-voedingsdeskundigen Evelyne Coppens en Jolien Lewyllie. Die laatste werkte in Kalmar haar eerste volledige Ironman af: 3,8 km zwemmen, 180 fietsen en een marathon om af te sluiten.

Jolien verbaasde iedereen en won de triatlon in 9u52’34”. Ze had liefst een klein kwartier voorsprong op de tweede, de Zweedse Jenny Nae. Jolien – de vriendin van triatleet Bart Aernouts – krijgt door haar zege ook een ticket voor het WK in Hawaï, dat plaatsvindt op 14 oktober. Ze deed daar echter afstand van omdat ze haar vriend zo goed mogelijk wil steunen op weg naar dat WK.

Nog Belgisch succes

Met Lore Vanclooster stond er trouwens nog een tweede vrouw op het podium in Kalmar. Net als Jolien maakt zij deel uit van de Kalgirls, een groep van zes dames die zich intensief hadden voorbereid op deze triatlon.

Bij de mannen ging de zege in Zweden naar de Spanjaard Clemente Alonso-McKernan (8u07’48”). Onze landgenoot Geert Janssens eindigde zesde en veroverde ook een ticket voor Hawaï.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?