Begeleid Lopen valt in de prijzen

In het Oost-Vlaamse Laarne binden steeds meer mensen de loopschoenen aan in het project Begeleid Lopen. Initiatiefnemer Danny Clincke en meter Joke Van De Velde wonnen er de Goed Gezien-award mee.

Danny Clincke kreeg in 2005 een vrij zwaar hartinfarct. Zijn hartcapaciteit was daarna fel gezakt, maar de fysieke en psychologische begeleiding brachten hem opnieuw op de been. In 2006 begon hij met Start to Run, maar al snel volgden marathons. Afgelopen weekend liep hij in Firenze zijn 13de marathon.

Clincke wou andere mensen betrekken bij zijn hobby en begon het project Begeleid Lopen. Momenteel zijn er al zowat tweehonderd mensen bij aangesloten. Ze lopen elke dinsdag en donderdag om 19u30 op de Finse piste aan de sporthal in Laarne.

Clincke nam dit intitiatief niet alleen om de gezondheid en de conditie van de deelnemers te bevorderen, maar ook om mensen bij elkaar te brengen. “Ik heb gemerkt dat dit een heel laagdrempelig initiatief is. Mensen die het niet zien zitten om bij een vereniging of sportclub aan te sluiten, komen wel mee lopen. Die mensen komen elkaar ook op straat tegen en raken zo aan de praat”, zegt Clincke in Het Laatste Nieuws.

Bij Begeleid Lopen is iedereen welkom. “Of men nu op termijn vijf kilometer of een marathon wil lopen, het doet er niet toe. Amuseren en samen keuvelen, dat is het belangrijkste”, zegt Clincke.

GOED GEZIEN-AWARD

Het Begeleid Lopen-project won de Goed Gezien-award, een wedstrijd van Radio 2 en Het Nieuwsblad die ‘het leukste buurtproject waar alle bewoners beter van worden’ beloont. Ex-Miss België Joke Van De Velde was meter van het project. Met de 2.000 euro die aan de award van de Goed Gezien-prijs vasthangt, wil Clincke verlichting kopen om in het donker meer op te vallen en wegwijzers om de looproutes uit te pijlen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?