Bedrijven en scholen lopen massaal DVV Antwerp 10 Miles

De DVV Antwerp 10 Miles & Marathon verwacht zondag ruim 40.000 deelnemers. De laatste jaren zit de groei vooral in de bedrijfsinschrijvingen, die gigantisch zijn toegenomen.

Van de ruim 40.000 deelnemers zullen 15.000 lopers voor hun bedrijf lopen. Vorig jaar waren er dat 13.000. Veel bedrijven betalen dan ook het inschrijvingsgeld van hun werknemers. Om het toenemend aantal deelnemende bedrijven te faciliteren, is er sinds vijf jaar het Acerta Bedrijvendorp: een zone van 13.600 vierkante meter waar 110 bedrijven een standruimte hebben.

Naast deze bedrijvenruimte is er ook het Acerta Bedrijvenklassement. De snelste acht tijden van de 10 Miles binnen één bedrijf worden opgeteld. Ruim 300 deelnemende bedrijven zullen zich trachten te kronen tot snelste bedrijf. Leuk detail: HR-dienstengroep Acerta organiseert binnen deze competitie ook het “officiële” BK voor boekhouders & accountants met 115 deelnemers.

Scholen aan de start

Naast de vele deelnemers via bedrijven zijn er ook nog eens 6.000 leerlingen en studenten die via hun school zijn ingeschreven. 100 scholen nemen in groep deel aan een van de wedstrijden komende zondag, een record. Op die manier wil de organisatie, samen met de Stichting Vlaamse Schoolsport, de Stad Antwerpen en de Hogescholen en Universiteiten, de jeugd aanzetten tot meer beweging.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?