Battle of Thor: een gloednieuwe Spartacus Run in Genk!

Op zondag 6 september vindt de eerste Battle of Thor plaats in het Thor Park, het nieuwe technologiepark dat in volle ontwikkeling is op de oude mijnterreinen van Waterschei. Deze loodzware loopwedstrijd zal deel uitmaken van de Spartacus Series.

Het parcours oogt zeer spectaculair en gaat richting de loodzware mijnterrils van As. Ruim 15 hindernissen zullen gebouwd worden op het parcours, dat naast Genk ook in de gemeente As passeert. Start en finish liggen in het Thor Park, in de schaduw van de oude schachttorens van Waterschei.

Burgemeester Wim Dries: “Het Thor Park is een technologiepark met een veelzijdige belevingswaarde, een park dat stimuleert tot creatieve technologie-innovatie op meerdere domeinen. Als stad hebben wij de organisatoren van The Battle of Thor uitgedaagd om van deze sportieve run door de prachtige natuuromgeving van het Thor Park ook een parcours te maken waarbij de hindernissen getuigen van creatieve energievondsten.”

Battle of Thor is ontstaan uit een initiatief van JCI Genk, die het Thor Park als de ultieme locatie voor een survival run zagen. Om het evenement alle slaagkansen te geven werd het evenement opgenomen in de Spartacus Series en wordt het georganiseerd door Golazo Sports in nauwe samenwerking met JCI Genk.

Schepencollege As: “We zijn verheugd dat de initiatiefnemers het aangeduven om een obstacle run te organiseren op en rond de loodzware mijnterrils van As. Het biedt de deelnemers en toeschouwers de mogelijkheid om te genieten van een mooi stukje natuur in As en Genk.

“Ook het Agentschap voor Natuur en Bos is blij met dit initiatief”, zegt Marleen Evenepoel, administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos. “We willen zoveel mogelijk Vlamingen laten genieten van de natuur en proberen daarom zo’n ruim mogelijk publiek te bereiken. Sporters zijn daar een belangrijk onderdeel van. De deelnemers van deze run lopen langs prachtige landschappen en kunnen zo dit stukje Vlaamse natuur ten volle beleven.”

6 & 12 KM

Als enige in de Spartacus Series wordt er bij de Battle of Thor naast een langere omloop van 12 km ook een kortere afstand van 6 km aangeboden. Zo kunnen ook minder geoefende deelnemers van deze spectaculaire loopdiscipline proeven.

Schepen van Sport Ali Çaglar: “The Battle of Thor is een uniek event waarin zowel de competitieve als recreatieve sporter zijn gading kan vinden. Door het toevoegen van een ‘obstacle run’ over de verkorte afstand van 6 kilometer krijgen ook de individuele Genkse recreanten, verenigingen en bedrijven volop de kans om deze uitdagende belevingsactiviteit in Genk mee te maken in het uitzonderlijke decor van het Thor Park.”

Inschrijven kan vanaf eind maart. Er worden slechts 4.000 deelnemers toegelaten op de 12 km en 2.000 deelnemers op de 6 km. Starten gebeurt in kleinere groepen van 250 lopers om de 5 minuten.

“We verwachten dat dit evenement snel volzet zal zijn”, zegt Greg Broekmans van Golazo Sports. “De Spartacus Series zijn immens populair. Op de 5 events zullen dit jaar ruim 35.000 lopers aan de start staan. Door het feit dat de beleving voorop staat en we van elk events iets unieks maken, staan lopers in rij om deel te nemen. De locatie in Genk combineert het prachtige Thor Park met het natuurgebied en als erfgoed beschermde landschap rond de mijnterrils van As. Een gedroomde locatie voor iedereen die van lopen houdt. We zijn de Stad Genk, de gemeente As, de Agentschappen Natuur & Bos en Onroerend Erfgoed, Natuurpunt en het Thor Park dan ook erg dankbaar dat ze hun schouders onder dit project zetten.”

Iedere deelnemer krijgt bij inschrijving een loopshirt en een prachtige herinneringsmedaille.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?