Bashir Abdi wint recordeditie GvA Dwars door Turnhout

Bashir Abdi heeft de Gazet van Antwerpen Dwars door Turnhout op zijn naam geschreven, een manche van de DVV Running Tour. Met ruim 1500 deelnemers werd het een recordeditie in Turnhout.

Om 18u mochten de allerkleinsten de vierde editie van de GvA Dwars door Turnhout openen met de Chiquita Kids Run. Een half uur later was het de beurt aan de deelnemers van de 5 km. Jordy Van Ballaer liep in een tijd van 18’23” naar de zege. Hij had een voorsprong van 10 seconden op Mimoun El Fatmi en er 15 op Henriques Van Dongen. Bij de vrouwen was de zege op de 5km voor Ewa Patyna. Zij haalde het voor Birgit Weckerle en Joyce Symons.

Om 19u volgde het topnummer van de loopavond, de 11 km. Bashir Abdi, de nummer 5 op de 10km op het afgelopen EK in Zürich, maakte zijn favorietenrol helemaal waar. Hij liep vlot naar de overwinning in een tijd van 34’21”. Geert Maes werd tweede in 35’11” voor Hans Nuyts die goed was voor een tijd van 32’15”.  Voor Abdi zijn tweede zege in deze jaargang van de DVV Running Tour. Eerder mocht hij het zegegebaar maken in de Stadsloop Gent.

Bij de vrouwen stond er, net als in 2013, geen maat op Tine Diels. Diels liep de tegenstand op een hoopje in 42’38”. Christel Van Eesbeek werd op drie minuten achterstand tweede, Kathleen Boeckx mocht als derde mee op het podium.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?