Bashir Abdi laat zich uit over controversiële schoen waarmee hij BR liep

Bashir Abdi pakte zondag de zevende plaats in de marathon van Londen en hij verbeterde het Belgische record van Vincent Rousseau. Hij deed dat op de nieuwste Nike-loopschoenen. En dat zorgde voor wat controverse.

Kersvers Belgisch recordhouder op de marathon Bashir Abdi liep zondag in Londen naar zijn recordtijd met de nieuwste Nike-schoenen. De ZoomX Vaporfly Next% is de opvolger van de Vaporfly 4%, die volgens een door Nike betaalde studie tot een verbeterde loopeconomie van 4 procent kan leiden in vergelijking met zijn voorganger. Vincent Rousseau kon niet genieten van die technologische vooruitgang, zo liet de vorige recordhouder optekenen in verschillende kranten.

“De chrono van Vincent stamt uit een ander tijdperk, dat klopt. De schoentechnologie evolueert nu eenmaal”, reageerde Abdi dinsdag. “In het wielrennen zijn de fietsen nu ook beter in vergelijking met vroeger. Het verschil tussen de Vaporfly 4%, waarmee ik vorig jaar liep, en de Vaporfly Next% is voor mij eigenlijk alleen de kleur. Volgens sommigen is de Next% nog beter en sneller, maar zo voel ik dat niet. Als atleet train je heel hard, dag in dag uit. Als je sponsor afkomt met iets dat je kan helpen, dan ben je daar blij mee.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?