Bart Swings denkt ook aan lopers in zijn ‘eigen’ sportcentrum

In Herent is maandag het 'Sporcentrum Bart Swings' geopend. Het naar Belgiës beste inlineskater en schaatser genoemde sportcomplex heeft ook oog voor lopers die een trainingstochtje in de buurt willen ondernemen.

Het nieuwe sportcomplex bevat onder meer een sporzaal, gymruimte en skatepark. Over enkele jaren moet er ook een zwembad naast de turnzaal komen.

Maar ze hebben in Herent niet enkel aan de indoor- en clubsporters gedacht. Zo is het Sportcentrum Bart Swings ook de vertrekplaats van diverse nieuwe loop- en mountainbikeroutes. Lopers kunnen hun spullen tijdens hun trainingstochtje veilig en gratis achterlaten in de lockers van het Sportcentrum. Nadien hebben ze ook mogelijkheid om te douchen.

Bart Swings, vice-olympisch kampioen op de massastart in het snelschaatsen, mocht maandag zijn ‘eigen’ sportcomplex inhuldigen. De Herentenaar voelt zich vereerd. “Een heel speciaal en onwezenlijk gevoel”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “Ik ben hier gisteren nog eens voorbij gefietst en toen zag ik mijn naam hier in het groot opstaan. Dat is echt een bijzonder grote eer.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?