Bart De Wever loopt door Turnhout

GvA Dwars Turnhout krijgt zaterdag hoog bezoek. Antwerps burgemeester Bart De Wever zal immers meelopen in de hoodstad van de Kempen.

De Wever was al vaste klant op zijn ‘eigen’ DVV Antwerp 10 Miles, die hij in 2012 uitliep in 2u06 en dit jaar in 1u30. Nu staat de Antwerpse burgemeester ook op de startlijst van GvA Dwars door Turnhout 11 km. Een ideale manier om de zomervakantie sportief af te sluiten!

De Wever is sinds maandag al terug aan de slag op het Schoon Verdiep. In de weken voordien legde hij samen met zijn gezin zijn favoriete vakantietraject af: van Duitsland via Oostenrijk – het Zillertal – over Venetië tot in Toscane. Ook tijdens zijn vakantie ging hij elke dag joggen. “In Italië de berg op en af, twee keer na elkaar”, zo liet hij optekenen in Knack.

Ook de Turnhoutse burgemeester Erwin Brentjens zal zich zaterdag van zijn sportiefste kant laten zien. Hij loopt de Start to Run 5 km.

De online voorinschrijvingen van GvA Dwars door Turnhout zijn ondertussen afgesloten. Ter plekke inschrijven is nu zaterdag 24 augustus nog wel mogelijk vanaf 16 uur in sporthal Sint-Victor (Kasteeldreef).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?