Barbecuekoning moet marathondroom even opbergen

In het jongste nummer van running.be magazine vertelt Peter De Clercq over zijn ambitie om in oktober de marathon van Amsterdam te lopen. Bij een ski-ongeval liep de bekendste grillexpert van het land echter een zware knieblessure op waardoor hij zijn plannen voorlopig even moet opbergen.

“Ik heb de voorbije weken harde noten moeten kraken. De DVV Antwerp 10 Miles en de Knokke 10k heb ik al aan mijn neus zien voorbijgaan en nu mag ik ook een kruis maken over mijn marathondebuut in Amsterdam“, klinkt Peter De Clercq ontgoocheld. “Als je zoals ik heel hard gebeten bent door het loopvirus, dan is het mentaal heel moeilijk om te aanvaarden dat je maanden aan de kant zult staan.”

Het ongeval gebeurde tijdens een skivakantie in Italië. “Het stomme is dat ik ten val kwam net op een moment dat ik heel rustig aan het skiën was. Ik keek om naar mijn zoon die me volgde en zo kwam ik in de papsneeuw terecht. Mijn knie draaide helemaal om en de krak die ik hoorde, voorspelde weinig goeds”, vertelt Peter De Clercq over de omstandigheden. Zijn vermoeden kwam snel uit want de dokters stelden vast dat de voorste kruisband afgescheurd was.

Momenteel huppelt de chef met een brace rond in de keuken. Later deze maand moet hij onder het mes voor een heelkundige ingreep. Maar Peter De Clercq kijkt al vooruit: “De eerste 14 dagen zal ik op krukken moeten lopen. Maar van zodra ik het licht op groen krijg, zal ik beginnen fietsen. Daarnaast wil ik ook aquajoggen om het conditieverlies te beperken. Sowieso ga ik in oktober naar Amsterdam. De marathon zal nog te vroeg komen, maar misschien ben ik tegen dan wel al voldoende opgelapt om de 10 kilometer te lopen.”

En de marathondroom? “Die is nog springlevend, hoor”, klinkt Peter ambitieus. “Alles hangt natuurlijk af van de revalidatie, maar ik zit nu met een voorjaarsmarathon in mijn achterhoofd. Ik ben er nog niet helemaal uit welke het zal worden, maar zowel die van Londen als die van Tokio spreken me heel erg aan.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?