Baloise Antwerp Park Miles populairder dan ooit, meer dan 4000 deelnemers lopen zondag door Bosuilstadion en Fort 2

4200 lopers staan op zondag 28 januari aan de start van de Baloise Antwerp Park Miles. Daarmee is de prelude op de Baloise Antwerp 10 Miles bij zijn derde editie voor het eerst helemaal volzet. In de Baloise Antwerp Park Miles trekken de deelnemers door enkele prachtige parken aan de oostkant van de stad, het Bosuilstadion en Fort 2 in Wommelgem. Voor veel lopers is dit de start van hun loopjaar.

5, 10 of 20 km. Dat zijn de afstanden waartussen de lopers van de Baloise Antwerp Park Miles kunnen kiezen. Voor bijna iedereen zal het de eerste wedstrijd van het jaar zijn, klaar om de in de eindejaarsperiode gemaakte goede loopvoornemens om te zetten in de praktijk. De Baloise Antwerp Park Miles is meteen ook een eerste grote test met het oog op hét loopfeest van het jaar, dat twaalf weken later volgt: de 38ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles, op zondag 21 april.

Het startschot voor de derde editie van de Baloise Antwerp Park Miles wordt nu zondag om 8u40 gegeven door Antwerps schepen voor Sport Peter Wouters. De 4200 deelnemers worden verdeeld over zes startwaves. Start en aankomst liggen in Park Groot Schijn. Het parcours voert de lopers langs enkele van de mooiste groene longen van Antwerpen, zoals Domein Ertbrugge en de Bremweide.

De deelnemers aan de 10 en 20 km mogen zich opnieuw verheugen op een passage door het Bosuilstadion, de thuishaven van regerend landskampioen voetbal Royal Antwerp FC. De lopers van de 20 km krijgen er ook nog een mooie lus door en rond het fort van Wommelgem bovenop. De route loopt niet enkel langs de grachten van Fort 2, maar ook door het buitenfort, dat normaal gesloten is voor het grote publiek.

“Vroege vogels vangen de dikste wormen. Wie al aardig wat kilometers in de benen heeft, kan op de Baloise Antwerp Park Miles de eerste vruchten plukken van die trainingsarbeid. Voor de trage starters is het dan weer dé kans om met enige vertraging de sportieve voornemens waar te maken. Uit ervaring weten we dat de Antwerpenaar graag een loopfeestje bouwt, maar het doet toch weer deugd aan ons sporthart dat maar liefst 4200 deelnemers gretig ingaan op onze uitnodiging om samen het loopjaar 2024 in te zetten. Één ding is zeker: wie zijn zinnen zet op een unieke looptocht in een fraai en groen kader gaat zondag geen blauwtje lopen”, zegt schepen voor Sport Peter Wouters.

Hoe kom je vlot in Antwerpen zondag?

Sportpark Ruggeveld, de start- en finishlocatie van de Baloise Antwerp Park Miles, is goed bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. Deelnemers die toch met de auto willen komen, kunnen gebruikmaken van Parking Makro of de diverse Park & Rides rond de stad.

PRAKTISCHE INFO BALOISE ANTWERP PARK MILES

Programma zondag 28 januari 2024:

• Vanaf 8u: afhalen borstnummer
• Start in waves tussen 8u40 en 11u30
• De finish sluit om 14u

Locatie start & finish:

Sportpark Ruggeveld (bij Sportoase & Runners’lab Groot Schijn)
Ruggeveldlaan 480
2100 Antwerpen

Meer info:

www.baloiseantwerpparkmiles.be
www.slimnaarantwerpen.be (mobiliteit)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?