Baloise Antwerp Park Miles is zondag de kick-off van het nieuwe loopjaar!

Wie al een voorproefje wil op de Baloise Antwerp 10 Miles kan op zondag 29 januari deelnemen aan de Baloise Antwerp Park Miles. Deze run van 5, 10 of 21 km door de prachtige parken aan de oostkant van de stad is de officieuze kick-off van het loopjaar 2023. Highlight wordt ongetwijfeld de passage door het Bosuilstadion. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag. Er worden ruim 3.000 lopers aan de start verwacht.

De Baloise Antwerp Park Miles is de perfecte voorbereiding voor wie later op het jaar de Baloise Antwerp 10 Miles wil lopen. Eind januari heb je zo al een eerste waardemeter met het oog op het grootste loopevent van België, dat op zondag 23 april op de kalender staat. Maar de Baloise Antwerp Park Miles is veel meer dan een opwarmertje. Het groene parcours voert de lopers langs enkele van de mooiste parken en kastelen van Antwerpen én dwars door het stadion van de oudste voetbalclub van het land.

“Een goed voornemen, een remedie tegen de winterblues, een sportief doel op zich, een goede graadmeter voor de Baloise Antwerp 10 Miles of gewoon een verkwikkend loopuitje in een groene omgeving die voor extra zuurstof zorgt? Met welke motivatie je zondag ook aan de start verschijnt, één ding is zeker: de Baloise Antwerp Park Miles zal je niet onbewogen laten. Omdat Sporting A dat graag zo houdt, programmeren we ook in 2023 heel wat wandel- en loopkilometers om je conditie en gelukshormonen een boost te geven”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.

Start en aankomst liggen in het gloednieuwe Park Groot Schijn, de uitvalsbasis van Antwerp Athletics en – dankzij de vestiging van Runners’ lab en Sportoase – de nieuwe Antwerpse sporthub. Daarna wordt de groene loper uitgerold en lopen de deelnemers langs minder bekende groene plekjes zoals Domein Ertbrugge en de Bremweide, een groen eiland van zo’n 30 hectare. Onderweg passeren de lopers verschillende landschappen zoals weilanden, fauna-akkers, dreven en boomgaarden. De Baloise Antwerp Park Miles  is veel meer dan een gewone parkloop.

Hét hoogtepunt wordt ongetwijfeld de passage door de Bosuil, het voetbalstadion van Royal Antwerp FC. Zeker voor supporters van ‘s lands oudste voetbalclub is het een unieke gelegenheid om een keer over het heilige gras van hun favoriete ploeg te lopen, al is het ook voor alle voetbalfans leuk om het stadion eens vanuit een ander perspectief te bekijken. De Bosuil is overigens niet de enige sportinfrastructuur die de deelnemers van dichtbij te zien krijgen. Ook een passage door Sportoase en over de curlingbaan staat op het menu.

Wie zondag voor de route van 21 km kiest, kan onderweg ook genieten van de prachtige uitzichten op drie indrukwekkende kastelen: het Sterckshof, kasteel Rivierenhof en het kasteel Ertbrugge.

Programma zondag 29 januari:

  • Vanaf 8u: afhalen borstnummer
  • Start in waves tussen 8u30 en 11u30
  • De finish sluit om 14u

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?