Ballon redt het leven van deze tempomaker tijdens loopwedstrijd

Een tempomaker is op het nippertje aan de dood ontsnapt. Dankzij ... de ballon waarop zijn richttijd stond.

Iedereen kent ze wel, de tempomakers die je tijdens een loopevent naar je gewenste eindtijd proberen te loodsen. Sommigen dragen een ballon waarop de richttijd staat, anderen krijgen van de organisatie een vlaggetje mee. Chen Kean Wee kreeg een ballon mee om te pacen tijdens de Penang Bridge International Marathon. Dat is een wedstrijd in Maleisië waarbij de Penang Bridge de trekpleister is, een brug van 13,5 kilometer.

De wedstrijd vindt al sinds 1984 plaats, dus de organisatie heeft behoorlijk wat ervaring. Maar dit weekend werd ze toch verrast door een donderstorm. Cheng Kean Wee werd naar eigen zeggen rond kilometer 31 geconfronteerd met hevige regenbuien, maar zo’n drie kilometer voor de finish kwam daar het nodige klank- en lichtspektakel bij. Donder en bliksem, dus. De tempomaker had bij zo’n bliksemschicht geluk, want zijn ballon deed dienst als bliksemafleider. Cheng Kean Wee was even van zijn melk, maar zette zijn tocht verder en kwam netjes binnen na 4u29′. Zijn richttijd was – zoals je op de foto ziet – 4u30′.

De organisatie zag zich wel genoodzaakt om de wedstrijd van 10 kilometer – die later gepland stond en waar 11.000 lopers aan de start verwacht werden – af te gelasten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?