Aveve Farm Run & Walk strijkt op 25 juni neer in Lokeren

Op zondag 25 juni komt de Aveve Farm Run & Walk voor het eerst naar de provincie Oost-Vlaanderen. Net zoals in Hoogstraten en Borgloon krijgen lopers en wandelaars de kans om te genieten van deze prachtige boerderijentocht die nu neerstrijkt in Lokeren.

De Farm Run & Walk is als het ware de landelijke tegenhanger van de gekende Urban Trail. Je kan kennismaken met de moderne en dus ook duurzame boerenstiel, op zoek naar de bron van wat op ons bord ligt. De Farm Run & Walk is een bijzondere ontdekkingstocht waarbij je niet alleen kijkt, loopt of wandelt maar ook proeft.

Op 25 juni kan je kiezen voor een route van 7 of 12 km:

• 7 km: Passage op 4 boerderijen met 3 proevertjes en prachtige start/finish locatie inclusief boerenmarkt
• 12 km: Passage op 6 boerderijen met 5 proevertjes en prachtige start/finish locatie inclusief boerenmarkt

Onderweg passeer je onder andere een melkveehouderij, vleesveehouderij en een fruitbedrijf. Kies je voor de lange route dan passeer je ook nog boerderijen waar aardbeien en appelen & peren gekweekt worden. Al deze boerderijen werden zorgvuldig gekozen door de Groene Kring, de belangenvereniging van de jonge boeren.

Start & Finish

De start ligt dit jaar bij Van Gansbeke, een melkveebedrijf met een passie voor innovatie. Op deze mooie locatie zal je je deelnamepakket kunnen afhalen en via de stallen het parcours optrekken.

Niet één maar twee kersen op de taart, aan de finish krijg je een Aveve goodiebag en kan je nog nagenieten op een echte boerenmarkt. Kom tot rust met nog enkele proevertjes en een lokaal biertje. Je zal er ook de lokale producten, die je bij de boeren tegenkwam, kunnen kopen.

Animatie en beleving voor jong en oud

Niet enkel op de boerderijen, maar ook langs het parcours zal er veel te zien zijn. Zo zal je onderweg ook grote stropoppen, een springkasteel, John Deere werkvoertuigen en verschillende interessante weetjesborden tegenkomen.

Neem je graag je geliefde viervoeter mee naar de Aveve Farm Run & Walk? Dat kan! Niet enkel jij, maar ook je hond krijgt bovendien een goed gevulde goodiebag mee naar huis.

Meer info & inschrijven: www.avevefarmrunandwalk.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?