Australisch politicus loopt van pool naar pool

De Australische oud-politicus Pat Farmer is van plan om van de Zuidpool naar de Noordpool te lopen. Hij hoopt met zijn tocht over 21.000 kilometer 100 miljoen dollar in te zamelen voor het Rode Kruis.

Farmer is niet aan zijn proefstuk toe als het gaat om ultralopen. In 1999 liep hij al eens dwars door Australië, goed voor bijna 15.000 km in 191 dagen tijd.

Nu gaat de Australiër letterlijk en figuurlijk nog een stapje verder. “Ik broed al ruim 10 jaar op dit plan. Tijdens mijn periode in het parlement heb ik lang en diep nagedacht wat ik zou willen doen na mijn politieke carrière. Ik word er niet jonger op, dus nu is de tijd aangebroken om dit plan uit te voeren”, aldus Farmer.

De Pole to Pole Run loopt door 14 landen: Argentinië, Chili, Peru, Ecuador, Colombia, Panama, Costa Riva, Nicaragua, Honduras, El Salvador, Guatemala, Mexico, de VS en Canada. In totaal is de tocht goed voor 21.000 kilometer. Farmer wil gemiddeld 80 km per dag afleggen en zal daarvoor ongeveer 40 paar schoenen en 300 paar sokken nodig hebben.

Met deze stunt hoopt Farmer 100 miljoen dollar in te zamelen voor het Rode Kruis en haar strijd voor schoon drinkwater en schone sanitaire faciliteiten in derdewereldlanden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?