Atleet wil niet weten van valse start en loopt door (video)

Topatleten zijn soms helemaal 'in the zone'. Getuige daarvan de valse start van Adil Briami afgelopen weekend.

Zondag vond de Diamond League-Meeting in Rabat plaats. De Marokkaan Adil Briami verscheen als tempomaker voor enkele landgenoten aan de start van de 3000 meter-wedstrijd. De atleet was zodanig gefocust dat hij niet doorhad dat er een valse start gesignaleerd was. Briami was niet alleen, want slechts een handvol lopers staakte meteen de inspanning.

De rest liep dus stevig door, al kregen steeds meer atleten in de smiezen dat er een valse start was geweest. Briami liep eerst en het duurde ruim 20 seconden vooraleer hij besefte dat zijn inspanning voor niets geweest was.

Goede afloop

Maar eind goed, al goed, want enkele minuten later kon Briami zijn job toch naar behoren uitvoeren en liep zijn landgenoot Abedelaati Iguider naar de zege in 7’32”. Beelden van de volledige race vind je hierboven. Na 1’30” begint de ‘valse start’.

Er staan dit jaar nog 4 Diamond League-meetings op de kalender: Monaco (21 juli), Birmingham (20 augustus), Zürich (24 augustus) en de AG Insurance Memorial Van Damme op 1 september in onze hoofdstad als apotheose.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?