Atleet helpt totaal uitgeputte broer over de streep

We maken even een uitstapje naar de triatlon en hebben daar een goede reden voor. De finale van de World Triathlon Series kende namelijk een dramatisch einde.

Wie deze zomer naar de olympische triatlon in Rio keek, en Marten Van Riel knap zesde zag worden, herinnert zich ongetwijfeld ook nog de Brownlee-broers. Alistair won goud, broer Jonathan zilver. Die laatste leek in Mexico wel op weg naar de dag- en eindzege in de World Triathlon Series.

Maar helemaal op het einde van de wedstrijd in Cozumel ging het mis. Jonathan raakte bevangen door de hitte en werd nog voorbijgesneld door de Zuid-Afrikaan Henri Schoeman. Broer Alistair – die in derde positie liep – nam Jonathan letterlijk bij de hand en ondersteunde hem in de laatste meters, waardoor die alsnog als tweede over de streep kwam. Niet genoeg voor de eindzege, want de Spanjaard Mario Mola werd vijfde en sleepte de titel in de wacht. In de eindstand werd Van Riel 21ste en eerste Belg. Jelle Geens (8ste in Mexico) werd 24ste en Simon De Cuyper 44ste.

Bekijk de dramatische slotfase van de race in bovenstaand filmpje.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?