Atleet en Globetrotter

Rik Ceulemans is bezig aan de laatste maanden van zijn loopcarrière. In zijn boek 'Atleet en Globetrotter' blikt hij terug op zijn avonturen, waar ook ter wereld.

Alles begon zo een 29 jaar geleden. Tijdens een scholenveldloop kreeg Ceulemans de loopmicrobe te pakken. In het begin verliep het nog zeer recreatief maar stilletjes werd het een passie die zijn leven zou gaan beheersen.

Alles moest ervoor wijken. Hij nam loopbaanonderbreking om nog meer en harder te trainen en de resultaten volgden. Hij kreeg uitnodigingen van overal ter wereld en beleefde er fantastische avonturen. In deze periode hield Rikske Punk ook een soort dagboek op zijn website bij die als basis zou dienen voor dit boek.

Het boek telt 166 pagina’s en wordt uitgegeven door Boekscout.nl. ‘Atleet en Globetrotter’ is te verkrijgen voor 17,95 euro, maar de snelle beslissers kunnen het deze week nog in huis halen voor de introductieprijs van 15,45 euro.


Een fragment uit ‘Atleet en Globetrotter’
30 juni 2001: Stuk in mijn kraag

Steeds hoor je zeggen dat drank en topsport niet samen gaan. Nooit dronk ik in de dagen voor een race. Nooit, buiten die ene keer in juni 2001. De dag voor de halve marathon in Mol was er in ZonhovenDorp een fuif. Ook mijn schoonbroer was daar aanwezig. Een voetballer, een van die mannen die gaat shotten om daarna wat pinten te kunnen pakken. Die dag liet ook ik mij gaan. Op de fuif serveerden ze bessenjenever. Een drank waar ik een zwak voor heb. Zo ook die dag, samen met Nico sloegen we de ene na de andere achterover. We konden er niet genoeg van krijgen maar een dag later had ik er spijt van en vloekte ik even. “Verdorie, over enkele uren had ik wedstrijd.” Maar die dag ging het buiten alle verwachtingen super. De hele wedstrijd door streed ik op het scherpst van de snee tegen de Kenianen. Ik ging zelfs even in de aanval en ze moesten me komen terughalen. Op het einde van de race moest de spurt de beslissing brengen. Ik perste er alles uit, de twee Kenianen losten en ik liep met mijn houten kop als eerste over de streep. Toch vond ik het daarna wijselijk dit maar niet meer te herhalen. Drank is nu voor na het seizoen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?