Athora Great Bruges Marathon verplaatst naar 17 oktober 2021

De actualiteit omtrent COVID-19 dwingt de organisatie van de Athora Great Bruges Marathon ertoe om de 4de editie met een jaar uit te stellen. Er komt op 17 en 18 oktober 2020 wel een virtuele versie van het event.

De Athora Great Bruges Marathon bestaat uit een unieke combinatie van lopen door Unesco-werelderfgoed, feest en gastronomie. Dit jaar zou het event ook gelden als BK Marathon. Het is onder de huidige omstandigheden niet langer realistisch om het event op 18 oktober te organiseren, zoals we het normaliter voor ogen hadden. We moeten als maatschappij collectief onze verantwoordelijkheid nemen en gevolg geven aan de maatregelen die de overheden momenteel nemen. Het zal een gezamenlijke en massale inspanning vragen om COVID-19 onder controle te krijgen. Als organisatie hebben we daarnaast ook een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te waarborgen.

Deelnamebewijzen

Op 17 oktober 2021 zal er een nieuwe fysieke editie van de Athora Great Bruges Marathon plaatsvinden. Deelnamebewijzen blijven automatisch geldig voor de editie 2021. Deelnemers hoeven hiervoor zelf geen actie te ondernemen. Inschrijven voor de 2021-editie kan vanaf later dit jaar.

Virtuele editie op 17 en 18 oktober 2020

Toch willen we jullie ook dit jaar nog voorzien van een nieuwe challenge. Hiervoor werken we momenteel aan een alternatieve, digitale versie van de Athora Great Bruges Marathon. Hou onze kanalen in de gaten voor meer info in de komende weken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?