Athora Great Bruges Marathon opent inschrijvingen voor jubileumeditie

Na drie fysieke en één virtuele editie omwille van COVID-19 vindt op zondag 17 oktober de langverwachte vijfde editie van de Athora Great Bruges Marathon plaats. In deze marathon met culinair tintje loop je door het als UNESCO Werelderfgoed erkende historische stadscentrum van Brugge en langs enkele pittoreske polderdorpen. De datum voor dit houten jubileum was al even bekend. Inschrijven kan vanaf nu!

“We kijken er reikhalzend naar uit om – na een jaar onderbreking – onze deelnemers opnieuw in levenden lijve aan de start te verwelkomen van een echte marathon”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo. “We hebben onze loop- en wandelcommunity enorm gemist. Maar ook het omgekeerde is zeker waar: de vraag naar deelname aan fysieke events is enorm. Mensen hebben nood aan een concrete trainingsdoelstelling op langere termijn. De recent aangekondigde versoepelingen en bijhorend perspectief werken duidelijk aanstekelijk.”

De Athora Great Bruges Marathon blijft bewust trouw aan de succesformule van de voorbije jaren. Het parcours gaat voor 100% over Brugs grondgebied. De start van de marathon ligt in het historisch centrum aan de Dijver. Deelnemers trekken eerst noordelijk naar de kust van Zeebrugge en keren daarna terug om te finishen in de schaduw van het Belfort op de Grote Markt. Onderweg laten passages langs pittoreske dorpen zoals Lissewege, Koolkerke, Dudzele en Zwankendamme de deelnemers uitgebreid kennismaken met alles wat Brugge te bieden heeft.

Ook de lopers en wandelaars van de halve marathon en de deelnemers aan de Family Walk over 8 km starten en finishen in deze unieke historische setting. Onderweg en aan de finish worden de deelnemers als vanouds culinair in de watten gelegd op een manier die het uitgesproken bourgondische karakter van Brugge eer aan doet.

“Ook dit jaar zijn we opnieuw titelsponsor van de Athora Great Bruges Marathon”, zegt Dorsan van Hecke, CEO Athora Belgium. “Dit wordt het sportevenement van de hoop. Tijd dus om te beginnen trainen en die eventuele coronakilo’s eraf te sporten. De Athora-medewerkers en onze makelaars zullen alvast op de afspraak zijn.”

“Het is eigenlijk gek dat dit nog maar de vijfde editie is, omdat het aanvoelt alsof de marathon altijd al onlosmakelijk verbonden geweest is met de Stad Brugge”, is ook schepen van Sport Franky Demon enorm blij met de comeback. “De vele verschillende formules zorgen er bovendien voor dat iedereen Brugge op zijn eigen manier en tempo kan (her)ontdekken. Dat is ook de visie die we als Brugge sportstad willen uitdragen: elke Bruggeling moet zijn (favoriete) sport kunnen beoefenen.”

PROGRAMMA

Zaterdag 16 oktober 2021
– Afhalen borstnummers in de Hallenzalen (Markt, Brugge): 12u00 ? 17u00

Zondag 17 oktober 2021
– Afhalen borstnummers in de Hallenzalen (Markt-Brugge): 7u30 – 10u30
– Start Athora Great Bruges Marathon voor lopers: 10u00
– Start Athora Great Bruges Half Marathon voor lopers: 10u00
– Start Athora Great Bruges Half Marathon Walk: 10u30
– Start Athora Great Bruges Family Walk (8km): 10u30

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?