Asielzoekers lopen halve marathon in Brussel

Op 10 oktober nemen acht asielzoekers uit het opvangcentrum het Klein Kasteeltje deel aan de Brussels Half Marathon. Ze worden hierbij gesteund door Golazo en ASICS. Bekijk de reportage op ASICS Runners TV!

De deelnemers waren zichtbaar opgetogen over hun nieuwe loopschoenen en -outfit. (foto asics runners tv)

De vzw Bon, het Brussels Onthaalbureau voor Nieuwkomers, klopte een tijd geleden aan bij Golazo met het verhaal van de droom van de asielzoekers om in Brussel deel te nemen aan de halve marathon. Organisator Golazo gaf hen een gratis startnummer en zorgde er ook voor dat ASICS mee op de kar sprong.

Dankzij ASICS hoeven de sportievelingen niet langer te trainen op hun sneakers. Ze kregen immers een paar splinternieuwe loopschoenen en een comfortabele outfit om de 21 km in optimale omstandigheden te kunnen afleggen.

Gert Theunis van ASICS kwam de looppakketten persoonlijk overhandigen tijdens een van de drie wekelijkse trainingen. “We stappen graag mee in dit project aangezien het helemaal kadert in onze filosofie ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’.”

Ook de lopers waren enthousiast over hun schoenen en outfit. “Misschien word ik hiermee wel kampioen”, lachte één van hen. Benieuwd hoe ze het er vanaf brengen? Afspraak op 10 oktober in Brussel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?