ASICS vindt natural running opnieuw uit

ASICS lanceert in november de nieuwste generatie van de ASICS33-collectie natural runningschoenen. Deze reeks bevat de nieuwste FluidAxis-technologie.

“Tot nu toe werden loopschoenen puur ontworpen rond de op- en neer beweging van het enkelgewricht. Maar de voet draait ook in andere richtingen”, luidt het in het persbericht van ASICS. “Het subtalair gewricht in de voet maakt zijwaartse bewegingen als pronatie en supinatie mogelijk. Wanneer deze gecombineerd worden met de op- en neerbeweging kan de voet volledig natuurlijk bewegen.”

Op basis van dit feit ontwikkelde ASICS FluidAxis, een technologie die zich meteen aanpast aan de natuurlijke beweging van de voet. De sleutel tot de nieuwe ASICS33 collectie is het innovatieve redesign van de tussenzool en de buitenzool, met significante wijzigingen in de manier waarop de Flexgroeven ontworpen zijn. ASICS ontwikkelde hiervoor een technologie die helemaal is afgestemd op de functie van het subtalair gewricht. “Dit laat de voet op een natuurlijke manier bewegen en bezorgt de drager een ongeëvenaarde pasvorm en comfort, met een meer responsieve, natuurlijke afwikkeling”, klinkt het.

De nieuwe ASICS33-collectie vertegenwoordigt een evolutie van ASICS’ natuurlijke voetbewegingsfilosofie die sinds 2001 wordt toegepast op haar technische collectie. “Een toenemend aantal lopers is op zoek naar variatie in hun loopervaring – 40% van alle lopers maakt momenteel gebruik van verschillende technische loopschoenen – en de ASICS33 collectie is een goede aanvulling. Deze collectie zorgt namelijk voor een soepele loopcyclus, met behoud van loopefficiëntie en comfort, ook over langere afstanden”

“FluidAxis is een revolutionaire manier om schoenen te ontwerpen. Geen enkel ander merk hield rekening met het belangrijkste gewricht in de voet, het subtalair gewricht”, zegt Simon Bartold, Sportspecialist Podotherapeut en ASICS Internationaal Onderzoeksconsultant. “De FluidAxis technologie zal een revolutie betekenen voor de loopschoenen en ervoor zorgen dat elk deel van de schoen zich aanpast aan de natuurlijke beweging van je voet.”

GEL-LYTE33 II

Een belangrijke aanvulling op de Europese ASICS33 collectie is de GEL-LYTE33 II. “Die richt zich op goed getrainde lopers met een efficiënte loopcyclus die op zoek zijn naar de ultieme natural running ervaring”, aldus ASICS.  Met de GEL-LYTE33 II, heeft ASICS een prestatiegerichte loopschoen ontworpen die bestaat uit FluidAxis, samen met beperkte bovensteun, een zachte hielkap en een verlaagde heeldrop van 6 mm, (alle andere ASICS33 modellen hebben een 10 mm heeldrop.) “Het resultaat is een runningschoen met een ongeëvenaarde pasvorm en comfort, met een meer responsieve, natuurlijke afwikkeling.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?