ASICS schakelt Rhinoman in

Vincent O'Neill is het nieuwe campagneboegbeeld van ASICS. De Brit loopt marathons in een Rhinopak en hoopt daarmee sporters te motiveren om buitengewone dingen te bereiken in 2013.

Begin dit jaar introduceerde ASICS zijn nieuwe ‘Better your best’-campagne waarin sporters worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en hun prestaties te verbeteren. Deze campagne bestaat onder andere uit een pakkende commercial en een zestal korte filmpjes waarin zowel topsporters als amateurs de hoofdrol spelen. In elk van deze films komt een ander element van de persoonlijke ontwikkeling van een sporter aan bod, zoals het leren omgaan met tegenslagen, hard werken en concentreren op details.

Nadat eerder de Franse tennisser Gaël Monfils en de Britse wereldkampioene Triathlon Helen Jenkins aan bod kwamen, is het deze maand de beurt aan de Britse marathonloper Vincent O’Neill om sporters te inspireren een ‘Journey of Improvement’ te maken.

Vincent is een perfect voorbeeld van een alledaagse loper die naar nieuwe uitdagingen zoekt en zijn grens iedere keer wil verleggen. Vinny is een 43-jarige inwoner van Londen die ondanks een druk gezin en een veeleisende baan toch de nodige tijd vindt om te trainen voor de marathon. Zijn lievelingsschoen is de Gel-Kayano 19

Maar de manier waarop hij traint en de meeste wedstrijden loopt, is toch wel heel bijzonder. Hij draagt namelijk een levensgrote neushoornoutfit om samen met een aantal gelijkgestemden geld in te zamelen voor Save the Rhino.

Op de vraag hoe iemand ertoe komt te gaan lopen in een outfit van meer dan 11 kg antwoordde hij dat hij een grotere uitdaging wilde. Nadat hij als ‘normale’ loper aan een aantal marathons (PR van 2 uur 56 min) had deelgenomen wilde hij toch meer. “En een marathon lopen in een Rhinopak maakt het fysiek allemaal veel zwaarder en ik moet dus veel harder trainen om het extra gewicht meer dan 42 kilometer te kunnen dragen. Voor mij was het lopen in de Rhino-outfit en het aandacht vragen voor een goed doel de perfecte uitdaging. Ik wil voor mezelf bewijzen dat het mogelijk is om buitengewone dingen te bereiken”, legt de Rhinoman uit.

Vorig jaar nam Vincent O’Neill als Rhinoman deel aan de marathon van Londen en voltooide de race in een indrukwekkende tijd van 4 uur 17 minuten. Dit jaar zet hij zijn ‘Journey of Improvement’ door en zal hij deelnemen aan de Comrades ultra-marathon in Zuid-Afrika. Vincent en een aantal andere lopers zullen de 89 kilometer in estafettevorm afleggen, uiteraard gekleed in de Rhino-outfit.

Het filmpje laat heel goed zien hoe het voelt om te lopen in het pak en de reacties die de Rhinoman onderweg van het publiek krijgt. Voor Vincent is dat niet het allerbelangrijkst, hem gaat het om toewijding, inzet en geloven dat je meer kan. Heel inspirerend is zijn openingscitaat van deze opvallende verschijning: “I am made of everything to come. Not just what has been.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?