ASICS prikkelt diepgelegen spieren

ASICS streeft er voortdurend naar om betere sportartikelen te ontwikkelen. Een goed voorbeeld daarvan is de nieuwe Top Impact Line, waarvan de gebruikte materialen de diepgelegen spieren prikkelen.

ASICS wil met de Top Impact Line loopprestaties verhogen.(foto asics)
“Als marktleider op het gebied van functionele runningproducten waren we op zoek naar kleding die niet alleen lekker zit, ademt en er goed uitziet, maar ook nog eens prestatieverhogend werkt”, zegt Robert Rambow, Product Manager Textiles van ASICS Benelux, op ProRun.

“Het speciale aan deze nieuwe collectie is het gebruik van materialen die de diepgelegen spieren van het lichaam prikkelen en trainen.  Goed getrainde diepgelegen spieren zorgen voor een goede lichaamshouding en die heeft op zijn beurt weer een grote invloed op de sportprestatie.”

Op het rugpand van het running shirt werd een diamantvormige inzet gemaakt van het elastische Dow XLA. “Hierdoor wordt je schouderbeweging soepeler en effectiever, kost lopen je minder energie en neemt je zuurstofopname toe met 5%”, beweert Rambow.

De looptights beschikken over Core en Leg Balance, waardoor je hardloopbeweging soepeler zou moeten verlopen. Om het transpiratievocht snel van de huis weg te voeren, is de stof Premium Dry gebruikt.

Rambow is vanzelfsprekend erg blij met de nieuwe collectie. “Het is een hoogwaardig functioneel pakket waar we jaren mee vooruit kunnen. De reacties op deze Top Impact Line zijn erg goed. Dan bedoel ik niet alleen van de topatleten maar ook van de recreanten.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?