ASICS opent ultramoderne Running Store

ASICS opent in oktober van dit jaar een nieuwe en unieke Running Store in hartje Amsterdam. Met een oppervlak van 550 m2 biedt het behalve de volledige collectie hardloopschoenen en een selectie van topproducten uit andere performance categorieën ook verschillende extra diensten voor klanten.

(foto asics)
De winkel bevindt zich op een centrale, toeristische locatie aan de Stadhouderskade, naast de hoofdingang van het Vondelpark, het meest bekende loopplekje van de Nederlandse hoofdstad.

De Amsterdamse winkel is de eerste in Europa en de tweede wereldwijd (na Tokio) waar gewerkt wordt met het geavanceerde biomechanische meetsysteem, dat voorheen alleen beschikbaar was voor professionele atleten.

In het Running Lab worden verschillende metingen uitgevoerd om het loopvermogen van klanten te verbeteren. De metingen houden rekening met de vorm van de voet, de stand van het been, de lichaamsbouw, de spierkracht en het zuurstofverbruik. 

Statische en dynamische metingen worden gecombineerd en op basis daarvan krijgt de klant de meest geschikte schoen bij zijn persoonlijke biomechanische profiel geadviseerd.

“Onze nieuwe Sports Performance Store in Amsterdam onderstreept onze positie als marktleider”, zegt Alistair Cameron, President en COO van ASICS Europe B.V. “Met deze winkel brengen we de faciliteiten van ons befaamde onderzoekscentrum van Kobe naar Amsterdam en bieden klanten zo een ervaring die de klantenbinding verder zal versterken en andere merken laat zien wat er allemaal mogelijk is.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?