ASICS opent Flagship Store in Amsterdam

ASICS opent in Amsterdam zijn eerste Flagship Store op het Europese vasteland. Deze "ultimate performance store" is meer dan een winkel en biedt lopers een aantal exclusieve diensten.

Het Running Lab en Foot ID vormen in een futuristisch, metalen en glazen bouwwerk het technologische hart van de winkel. (foto asics)

Het winkelgedeelte met de volledige loopcollectie en het Foot ID zijn al open van december en in maart zullen ook het Running Lab en de Running Club beschikbaar zijn. Olympisch marathonkampioene Constantina Dita kreeg alvast een exclusieve rondleiding.
 
Amsterdam zal de eerste store in Europa zijn die beschikt over het ASICS Running Lab concept, dat ontwikkeld werd in het ASICS Institute of Sport Science in het Japanse Kobe. Tot nu toe werd het alleen gebruikt voor professionele atleten, maar binnenkort zal het dus ook voor alle sporters beschikbaar zijn.

In dit lab worden verschillende uitgebreide metingen uitgevoerd die bepalend zijn voor het persoonlijke loopvermogen. Daarbij wordt rekening gehouden met de lichaamsbouw (voetvorm, beenstand), hardlooptechniek, spierkracht en het uithoudingsvermogen (aerobische fitheid). Op basis van alle meetresultaten wordt een advies op maat gegeven waarmee het loopvermogen kan worden verbeterd.

Het ASICS Foot ID is een hightech systeem dat statische en dynamische metingen combineert en op basis daarvan de meest geschikte schoen adviseert, geheel passend bij het persoonlijke biomechanische profiel van de betreffende consument.

Om lopers nog meer te ondersteunen is er ook de ASICS Running Club, die sporters exclusieve faciliteiten, zoals douches, lockers en een handdoekenservice, en Running Clinics biedt.

De ASICS Flagship Store is gevestigd aan de Stadhouderskade en dat is niet toevallig naast het Vondelpark, het loopcentrum van Amsterdam. De winkel draagt de ‘sound mind, sound body’ filosofie van ASICS uit. Het interieur is een spectaculair concept op zich en versterkt de bijzondere winkelervaring.

Het Running LAB en Foot ID zijn gevestigd in een twee verdiepingen hoge constructie in het midden van de winkel. In lijn met het ASICS DNA, vormt dit futuristische, metalen en glazen bouwwerk het technologische hart van de winkel.

‘VAN KOBE NAAR AMSTERDAM’

Fernando Pina Mulas: ‘Wij denken dat het succes van deze winkel zal leiden tot de opening van nog meer ASICS stores door heel Europa’
Alistair Cameron, President en CEO van ASICS Europe is naar eigen zeggen trots op deze bijzondere winkel. “Dit is precies waar ASICS voor staat: innovatie, wetenschap en pure sport. ASICS is wereldwijd toonaangevend in hoogwaardige hardloopschoenen en deze premium winkel onderstreept onze positie als marktleider. Met dit concept brengen we de faciliteiten van ons befaamde ‘Institute of Sport Science’ van Kobe naar Amsterdam, wat de kans biedt om nog directer met onze consument contact te hebben.”

Fernando Pina Mulas, Senior Manager Retail van ASICS Europe, omschrijft de ASICS Flagship Store als meer dan een winkel. “De faciliteiten die we bieden, zoals het professionele Running Lab en de Running Club, zijn uniek. Het biedt de volledige ASICS running experience en helpt ons een betere relatie met onze klanten op te bouwen. Wij denken dat het succes van deze winkel zal leiden tot de opening van nog meer ASICS stores door heel Europa.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?