ASICS lanceert zwaarste trailuitdaging ooit

's Werelds beste trailrunners ondernemen met ASICS' Outrun The Sun een nooit eerder gedane poging om rondom de Mont Blanc te lopen in een nieuwe en unieke race tegen de natuur. Bekijk de trailer!

Op 21 juni aanstaande, de dag met de meeste uren daglicht van het jaar, zullen twee trailrunner-teams een ultieme race tegen de natuur aangaan in een poging om sneller te zijn dan de zon. Tussen zonsopgang en zonsondergang hebben ze precies 15u41’35” om de hele omtrek van de Mont Blanc, de hoogste berg in West-Europa, af te leggen.

De uitdaging, die begint en eindigt in Chamonix, beslaat een afstand van 162 km over bergachtig terrein en doorkruist drie landen: Frankrijk, Italië en Zwitserland. De weersomstandigheden kunnen variëren van verzengend heet tot ijzig koud en felle wind, regen en sneeuw. Het parcours loopt door door de meeste adembenemende maar ook veeleisende landschappen, zoals de Notre Dame de la Gorge in Courmayeur, een slopend stuk van 6.100 meter sterk oplopend terrein, en de Zwitserse Champex Lac vallei die dichte wouden, gletsjers en felle bergstromen in zich combineert.

Als onderdeel van de uitdaging worden de sporters verdeeld in twee teams: Team ‘Ultra-Trail’ en Team ‘Enduro’. Team Ultra-Trail bestaat uit vier van ’s werelds beste trailrunners: de winnaar van de Ultra-Trail du Mont Blanc in 2013, Xavier Thevenard; de Japanse toploper Kota Araki; de wereldrecordhouder op de 100 mijl Jonas Buud en voormalig wereldkampioen trailrunning Thomas Lorblanchet. Het viertal zal de wrede afstand van 162 kilometer opdelen in stukken van 28 tot 46 km per loper.

Het Team Enduro bestaat uit zeven topsporters uit verschillende duurdisciplines die ieder 17 tot 29 km zullen lopen: de Britse wereldkampioen triatlon Tim Don; de Oostenrijkse extreme afstandloper Christian Schiester; de Spaanse trailrunner en crosscountry skiër Genis Zapater; de Amerikaanse trailrunner Megan Kimmel; de Franse loper Sylvaine Cussot; de Duitse 1500 m loper Lukas Naegele en onze landgenoot Gert Theunis.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?