ASICS Gel-Kayano blaast twintig kaarsjes uit

ASICS viert het twintigjarig jubileum van de Gel-Kayano met een nieuw model. De Gel-Kayano 20 staat voor twintig jaar technologische ontwikkeling.

De Gel-Kayano is een van de bekendste loopschoenen uit de ASICS-collectie. De jubileumversie illustreert de ASICS-filosofie ‘evolutie in plaats van revolutie’ op perfecte wijze. Sinds zijn eerste introductie twintig jaar geleden, is de Gel-Kayano immers de voortrekker voor de ASICS-technologie. Elk jaar in de ontwikkeling van de schoen kende dan ook veranderingen ter verbetering van de prestaties en het comfort.

FLUIDRIDE EN FLUIDFIT

De GEL-KAYANO 20 is ontwikkeld voor lopers met lichte tot matige overpronatie en voorzien van de nieuwe ASICS FluidRide- en FluidFit-technologie.

FluidRide is ASICS’ nieuwste evolutie op het gebied van de tussenzooltechnologie, die een ultieme schokdemping en veerkracht biedt en zeer licht is. Door de aanpassingen aan de tussenzool kon een nieuwe leest van SpEVA 55 met een hogere dichtheid worden gebruikt. Samen met de exoskeletale Clutch Counter zorgt dit voor een grotere stabiliteit en effectievere afwikkeling van hak tot teen.

FluidFit zorgt voor een persoonlijke pasvorm, door gebruik te maken van een technische inzet voor in twee richtingen stretchend mesh in combinatie met andere stretchmaterialen.

20 JAAR INNOVATIE

Naast de nieuwe technologieën heeft de Gal-Kayano-serie vanaf de introductie in 1993 door de jaren heen constante ontwikkelingen doorgemaakt die nog steeds in de jubileumversie te vinden zijn, zoals een GEL Cushioning System voor de hak en voorvoet, de Full Length Guidance Line en het Impact Guidance System (I.G.S.) voor een verbeterde afwikkeling en de Dynamic Duomax-tussenzool.

AANGEPAST VROUWENMODEL

Het damesmodel van de Gel-Kayano 20 beschikt over Plus3, een verhoging van de hiel met 3 mm ten opzichte van de voorvoet ter vermindering van de spanning op de achillespees, en een op vrouwen afgestemde schokdemping.

De lancering en het jubileum van de Gel-Kayano 20 maken deel uit van de ASICS-marketingcampagne ‘Better Your Best’ waarmee het bedrijf twintig jaar persoonlijke records viert. De jubileumversie is vanaf december verkrijgbaar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?