Asics brengt jubileumeditie van klassieker op de markt

De Gel Nimbus is een van de bekendste loopschoenen en is ondertussen al toe aan zijn 20ste uitgave. En daarvoor 'mocht het wat meer zijn', vond producent Asics.

De Gel Nimbus van Asics gaat al bijna twintig jaar mee en is vooral populair bij lopers die lange afstanden afleggen en/of op zoek zijn naar een schoen met een comfortabele demping.

De 20ste editie is de lichtste uit de geschiedenis van dit model en Asics verbeterde ook het bovenwerk (betere ventilatie en minder druk dankzij een andere veterconstructie) om een betere pasvorm en meer comfort te krijgen. Dankzij de combinatie van FlyteFoam (tussenzool) en GEL (in de hak en voorvoet) komen neutrale en onderpronerende lopers aan hun trekken. In de lengte van de zool loopt de Impact Guidance Line, die je helpt om je voet stabiel en natuurlijk af te wikkelen.  

Het herenmodel zie je op de foto hierboven en heeft een drop van 10 millimeter. De damesschoen ziet er een beetje anders uit (zie hieronder) en heeft ook een andere drop (13 millimeter). Het damesmodel heeft bovendien een iets zachtere toplaag.

De Gel Nimbus 20 heeft een adviesverkoopprijs van 180 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?