Argenta Running Tour start nu zondag in Dendermonde

Voor het zesde jaar op rij opent de Argenta Running Tour met Dwars door Dendermonde. Nu zondag 22 maart worden bijna 3.000 deelnemers verwacht in de Ros Beiaardstad.

Er zijn bijna 2.000 lopers vooraf ingeschreven. De 10 km is met meer dan 1.000 voorinschrijvingen duidelijk de populairste afstand. Maar ook de Start to Run-afstanden (5 km en 2,5 km) en de Chiquita Kids Run (1 km voor kinderen van 6 tot 12 jaar) doen het goed.

Op de 10 km verschijnen Jan Adriaensen (vorig jaar 1e) en Angelo Vandecasteele (vorig jaar 2e) aan de start. Zij zijn zondag de absolute topfavorieten.

Dendermonde biedt een zeer aantrekkelijk parcours. Het parcours van de 10 km werd vernieuwd en kent eerst een lus door het centrum met vervolgens een lange passage langs de Tragel, een prachtig stukje Dendermondse natuur. De parcours van de kortere afstanden blijven identiek aan vorig jaar. Alle afstanden finishen op de Grote Markt.

Meer dan lopen alleen

Dwars door Dendermonde is meer dan alleen lopen. Het Oscar Romerocollege is de centrale locatie voor alle lopers die er nadien kunnen genieten van gratis massage, een gratis zwembeurt of een hapje en een drankje. Voor de kleinsten is er een leuke Kids Village.

Inschrijven voor Dwars door Dendermonde kan vanaf 11 uur in het Oscar Romerocollege (Noordlaan).

Dwars door Dendermonde praktisch

Start: Kerkstraat (voor het Oscar Romerocollege)
Finish: Grote Markt

Programma:
13u30: Chiquita Kids Run 1 km (4-12 jaar)
13u45: Dwars door Dendermonde 2,5 km
14u00: Dwars door Dendermonde 5 km
15u00: Dwars door Dendermonde 10 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?