Argenta nieuwe titelsponsor Running Tour

De Running Tour groepeert al jaren de mooiste Belgische stadslopen, waaraan in 2014 meer dan 65.000 lopers deelnamen. Vanaf 2015 wordt Argenta, de gezondste bank van België, titelsponsor van de Argenta Running Tour en dit voor de volgende twee jaar.

Met de Argenta Running Tour streeft organisator Golazo sports ernaar om iedere recreantloper in België kwalitatieve events aan te bieden. Met aandacht voor chronologische en geografische spreiding en diversiteit in parcours en afstand (van 1 tot 15 km).

Dit jaar maken 14 events deel uit van de Argenta Running Tour, met voor het eerst ook de Liège 10KM. Aan dit evenement namen in 2014 meer dan 5.000 lopers deel. Op die manier wordt de aanwezigheid in Wallonië versterkt.

John Heller, CEO van Argenta: “Argenta wil een bank-verzekeraar zijn die dicht bij de mensen staat. De evenementen van de Running Tour zijn verspreid over heel België, dus al onze kantoorhouders en cliënten zijn erbij betrokken. En natuurlijk willen we Argenta ook dichter bij de mensen brengen die ons nog niet kennen.”

Argenta biedt iedere deelnemer een gepersonaliseerd trainingsschema

Argenta is meer dan gewoon titelsponsor. De bank-verzekeraar zal alle lopers die deelnemen aan de Argenta Running Tour een gratis trainingsschema van 8 tot 12 weken aanbieden. Deze gepersonaliseerde schema’s werden ontwikkeld door Energy Lab. Als een deelnemer zich inschrijft voor een event, krijgt hij automatisch toegang tot zijn schema. Daarnaast heeft Argenta op elk event een heel massageteam klaar om stramme spieren na het lopen te vermijden.

“De evenementen van de Running Tour passen perfect in onze filosofie”, aldus John Heller, CEO van Argenta. “Als gezondste bank willen we recreatief sporten aanmoedigen. En heel wat van onze medewerkers liepen in het verleden al voor Argenta op de Antwerp 10 Miles.”

Op 15 maart, een week voor de start van de Argenta Running Tour, organiseert Argenta een grootse kick-off. Ruim 200 Argenta-lopers zullen dan aanwezig zijn op de CittA Antwerp Urban Trail waarvan Argenta ook co-sponsor is. De ideale opwarmer voor het vervolg van het seizoen.

Inschrijven vanaf 8 januari

Inschrijven voor Dwars door Dendermonde, Knokke 10K, Dwars door Brugge, de Abdijentocht, Stadsloop De Gentenaar en Kortrijk Loopt kan vanaf morgen via www.argentarunningtour.be. De inschrijvingen voor de andere wedstrijden zijn binnenkort via diezelfde website beschikbaar.

Argenta Running Tour 2015

Dwars door Dendermonde zondag 22 maart
Knokke 10K vrijdag 1 mei
Dwars door Brugge zondag 10 mei
Abdijentocht Tongerlo-Averbode donderdag 14 mei (Hemelvaart)
Stadsloop De Gentenaar zondag 17 mei
Kortrijk Loopt voor Think-Pink maandag 25 mei (Pinksteren)
Grand Jogging de Verviers zondag 21 juni
The Classic (Tessenderlo) maandag 6 juli
GvA Dwars door Turnhout zaterdag 29 augustus
Jogging Ville de Namur zondag 13 september
GvA Dwars Door Mechelen zondag 27 september
Liège 10KM zondag 4 oktober
HBvL Dwars door Hasselt zondag 11 oktober
Brussels 10 km Gaston Roelants zondag 20 december

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?