App zegt wanneer je tijdens het lopen moet eten of drinken

Een klop van de hamer krijgen omdat je onderweg te weinig dronk of at: dat zou verleden tijd moeten zijn dankzij deze app.

Wie de app Endur8 downloadt en zijn smartphone meeneemt op training, krijgt voortaan op de juiste tijdstippen een melding wanneer hij wat moet drinken of eten. Zo voorkom je dat je zonder brandstof valt en de kwaliteit van je training vermindert.

De app is dus vooral nuttig voor duuratleten en maakt gebruik van eigen algoritmes en wetenschappelijk onderzoek. Voor elke sessie geef je als gebruiker je eigen profiel in, je voedingsvoorkeuren en je discipline (lopen, fietsen, zwemmen, …). Daarna moet je ook nog je route uitstippelen, want de app houdt bijvoorbeeld ook rekening met hellingen die je al dan niet over moet. Vervolgens krijg je tijdens je training meldingen wanneer je moet drinken of eten.

De app is gratis en beschikbaar voor iOS en Android. Als je hem niet in de Belgische app-winkels vindt, probeer dan even de Britse variant. Binnen afzienbare tijd wordt het volgens de producent van de app ook mogelijk om meldingen te ontvangen op je sporthorloge.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.