App maakt lopen spannender

Samen met drie vrienden ontwikkelde Dorien Herremans van de Universiteit Antwerpen een app die lopen nog spannender moet maken. Ontdek er alles over op Running.be TV!

Ze stelt zich voor als een fervente loopster, maar toch miste Dorien Herremans iets tijdens haar loopervaringen. Daarom ontwikkelde de onderzoekster aan de Universiteit Antwerpen n de Epic Run App. Dat is een GPS tracker waarbij de loper missies tot een goed einde moet brengen en er een echt verhaal ontstaat dat het lopen spannender maakt.

“Soms kom je van je werk en wil je gewoon even naar tv kijken, maar wil je dan toch graag gaan lopen ook”, legt Herremans uit. “Met deze app kan het allebei. Je gaat lopen terwijl je geëntertaind wordt. Ik luisterde al vaak naar audioboeken terwijl ik ging lopen, maar ik miste het interactieve deel dat je effectief deel uitmaakt van het verhaal dat wordt verteld.”

Daarom bedacht ze de Epic Run App. Op enkele maanden tijd groeide het idee uit tot een echte applicatie. Omdat het een beetje zwaar werd om alles alleen te doen, sprak ze enkele vrienden aan. “Om een goede app te maken heb ik een team nodig.”

Maar wat is de Epic Run App nu precies? “In de eerste plaats is het een GPS tracker, zoals Endomondo of Runkeeper. Het registreert je snelheid, afstand, route etc. wat je vervolgens kan delen op social netwerksites (of niet)”, verduidelijkt de ontwikkelaarster. Maar deze app gaat een stapje verder. “Het speciale is het ‘game’ gedeelte. Tijdens het lopen wordt er een verhaal verteld: je bent een geheim agent in een post-apocalyptische wereld en elke keer dat je gaat lopen doe je een ‘missie’. Een stem vertelt je wat je moet doen.”

“Af en toe wordt je bijvoorbeeld achtervolgd en moet je sneller gaan lopen om te ontsnappen aan je achtervolgers. De GPS meet dan of je effectief versnelt en afhankelijk hiervan kan je punten scoren. Je kan bv ook punten scoren door afstanden te lopen. Er wordt een high-score list bijgehouden van alle lopers, dus je kan de resultaten vergelijken met je vrienden.”

Aangezien ze tot kort alles zelf financierde, besloot Herremans een crowdfunding project op te starten. “Maar het is nog te vroeg om over resultaten te praten, want het project is pas sinds deze week gestart.”

Wie de Epic Run App snel op de markt wil zien, kan Dorien en haar vrienden helpen door geld te storten. De investeerders krijgen er echter iets voor terug. “Je kan op onze website t-shirts en posters kopen om ons te helpen”, aldus Herremans.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?