App laat je al lopend geld inzamelen voor goed doel

"We're on a mission to build a community of sweaty change-makers, zo staat het op de website van atlasGO. Deze app zet de kilometers die je gelopen hebt om in centen voor het goede doel.

We weten het, er bestaan heel wat running apps en misschien zie je soms door het bos de bomen niet meer. Maar atlasGo is wel een heel speciale! Het concept is eenvoudig: elke kilometer die je loopt (of fietst of wandelt) wordt omgezet naar centen voor een goed doel. Je kiest zelf een project uit de lijst en het geld zelf komt uit sponsoring van bedrijven.

De goede doelen zijn zeer uiteenlopend, bv. ondersteunen van kinderen in armoede, integratie in allochtone buurten,… De projecten hebben een gelimiteerd spaarbedrag. Dus als ‘het potje’ vol is, kies je gewoon een nieuw doel uit. Het komt er dus op neer dat je zweet geld waard wordt. Daar zou je toch nog een paar kilometertjes extra voor lopen, niet? Je kan ook fietsen of wandelen.

Lopen voor het goede doel werkt motiverend en zo ontstaat er een soort community. Wat dan opnieuw nog extra motiverend werkt natuurlijk! De app werd gelanceerd in 2017. Sidsdien werd er al 1.080 km afgelegd, wat neerkomt op 603.462 dollar voor het goede doel.

Een van de oprichters van atlasGo, Thomas Querton, is trouwens van Belgische afkomst. Reden te meer om de app vliegensvlug te downloaden en jezelf in beweging te zetten voor de goede zaak! De app is beschikbaar voor Android en Apple en je kan hem eenvoudig downloaden via de website.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?