Antwerpenaren blijven lopen in 2014

Ook nu Antwerpen geen Europese Sporthoofdstad meer is, blijven de Sinjoren stevig lopen. Dat bleek afgelopen zondag, toen Sporting A een loopmoment organiseerde in vijf Antwerpse parken.

Zowel in het Nachtegalenpark in Antwerpen, Hof De Bist in Ekeren, Fort van Merksem, Te Boelaerpark in Borgerhout en Fort VIII in Hoboken bleek nog maar eens dat lopen nog altijd de populairste sport in Antwerpen, het is dan ook laagdrempelig en goedkoop. “Met dit loopmoment willen we de sporters een hart onder de riem steken en hopen we een gevoel van samenhorigheid te creëren. Lopen is immers een individuele sport, waarbij iedereen zijn eigen doelen stelt”, zegt Pauline van Aarle van Sporting A in Het Nieuwsblad.

In het Nachtegalenpark werd de start- en aankomstzone van het loopparcours omgetoverd tot een ware finish. Een orkestje hielp de lopers over de meet. De sportievelingen kregen na de finish een gezonde snack en een verfrissend drankje aangeboden. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, kregen ze ook een polaroid-foto van hun aankomst mee naar huis.

Sporting A heeft ondertussen een nieuwe loopgids klaar. In deze interessante brochure ontdek je naast praktische weetjes en interessante tips over de juiste loopschoenen en voeding ook een heel stuk over lopen en gezondheid. De gids wijst je ook de weg naar de mooiste groene plekjes en dichtstbijzijnde parcours in de stad. Je kan hem gratis afhalen bij de sportantenne van elk district.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?