Antwerpenaar verbreekt wereldrecord Vertical Run

Marc Sluszny heeft in Brussel het wereldrecord Vertical Run op zijn naam geschreven. De stuntman liep 100 meter loodrecht naar beneden in 15 seconden en 56 honderdsten. Bekijk de beelden!

Honderden kijklustigen woonden de Vertical Run van de 50-jarige Antwerpenaar vanaf de Brusselse Belgacom Torens bij. Razendsnel ging hij langs de gevel 100 meter loodrecht naar beneden met behulp van een touw.

Bij zijn eerste van drie pogingen was het al raak. Met 15’56” was hij liefst 19 seconden sneller dan het vorige record. Dat stond op naam van de Zweedse avonturier Tony Berglund die in 2010 de 100 meter aflegde in 34 seconden 76 honderdsten.

Sluszny was duidelijk opgetogen na zijn prestatie en had over een “intense ervaring”. De stuntman, die anderhalve maand trainde voor zijn recordpoging, omschreef het als een van zijn extreemste uitdagingen die hij ooit ondernam.

Sluszny is een specialist in extreme sporten en heeft in het verleden al meerdere records gevestigd. Hij zwom het Kanaal over en behaalde onder meer een wereldrecord bungeespringen uit een luchtballon en een hoogterecord zweefvliegen boven de Andes. Vorig jaar bracht de avonturier nog een film uit over zijn duikavonturen met witte haaien.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?