Antwerpen verwacht opnieuw 26.000 lopers

Op 22 april vindt de 27ste editie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon plaats. Aan de start van Vlaanderens grootste loopevenement worden opnieuw 26.000 deelnemers verwacht.

Ruim een maand voor het startschot staat het aantal inschrijvingen al op 10.000. De organisatie zit daarmee op schema om het recordaantal deelnemers van 2010 te evenaren.

De populairste wedstrijd is opnieuw de DVV Antwerp 10 Miles. Naar schatting 17.500 sportievelingen zullen zich wagen aan de 16,1 km, inclusief de niet te onderschatten doortochten door de Kennedy- en Waaslandtunnel. In de massa zullen opnieuw ook heel wat bekende Vlamingen meelopen, zoals Jeroen Meus, Walter Baele, Geert Hoste, Hans Otten, Francesca Vanthielen, Siska Schoeters en Linde Merckpoel.

Dit jaar mogen ook handbikers met een licentie zich opmaken voor de tien mijl, zij starten drie minuten voor de grote massa. Ook nieuw is dat er onderweg vier in plaats van drie bevoorradingen zijn.

De DVV Antwerp 10 Miles is ook meteen het BK voor boekhouders. Al minstens 40 deelnemers hebben zich aangemeld voor dit kampioenschap, dat georganiseerd wordt in samenwerking met Acerta.

BELGISCHE TALENTEN OP MARATHON
 
Heel wat getalenteerde landgenoten zullen hun opwachting maken op de DVV Antwerp Marathon. De grootste namen onder hen zijn Lander Van Droogenbroeck (PR 2u16:18), Florent Caelen (PR 2u18:31), Tim Stessens (PR 2u21:24) en Cathérine Lallemand (PR 2u36:06). Marathonlopers die zich voor 2 april inschrijven, krijgen een gepersonaliseerd startnummer met hun naam.

Heel wat deelnemers koppelen hun deelname aan de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon naar goede gewoonte aan een goed doel. Zo zal acteur Niels Destadsbader de marathon lopen ten voordele van de Damiaanactie. De 20-jarige Lander Scheerders zal drie jaar na zijn hersenbloeding de 10 Miles lopen voor Revalidatiecentrum Pulderbos.

Voor wie de marathon of 10 Miles nog wat te hoog gegrepen is, zijn er ook nog de DVV Antwerp Short Run 5 km (eveneens voor recreatieve handbikers), de ASICS Ladies Run 5 km en met de Chiquita Kids Run over 1 km is er ook weer aan de allerkleinsten gedacht.

Inschrijven voor een van de vijf lopen op de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon kan nog tot en met 9 april op de officiële website van het evenement. Tot en met 19 april is dat mogelijk bij Runners Service Lab in Zwijndrecht, Duffel en Gent. Op 20, 21 en 22 april kan je nog inschrijven in de RS Lab Runners Expo op de Charles De Costerlaan.

Naast 26.000 deelnemers wordt er op 22 april ook een massa toeschouwers verwacht. Zij kunnen de verplaatsing tussen Linker- en Rechteroever best maken via de extra 10 Miles-busdienst, tram, voetgangers- en fietserstunnel of Flandria-boot. In de stad zelf verplaatsen zij zich best te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.

DVV Antwerp 10 Miles & Marathon
Programma zondag 22 april 2012:
09.30u: DVV Antwerp Marathon
13.00u: Chiquita Kids Run 1 km
13.30u: DVV Antwerp Short Run 5 km
14.30u: ASICS Ladies Run 5 km
15.30u: DVV Antwerp 10 Miles

Start:
Linkeroever – Thonetlaan & Charles De Costerlaan
Finish:
Grote Markt (marathon) of linkeroever (overige)

running.be magazine
Meer info over de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon, interviews met onder andere Siska Schoeters en Lander Scheerders, de broekentest met Freddy De Kerpel, Sabine Appelmans over de New York City Marathon, 14 pagina’s trainingsadvies, alles over de Spartacus Run en de Marathon des Sables en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf dinsdag 20 maart in de winkel ligt.
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?