Antwerpen verwacht 24.000 lopers

Zondag gaat het grote loopfeest DVV Antwerp 10 Miles & Marathon van start. In totaal worden er 24.000 lopers verwacht en daarmee vindt in Antwerpen het grootste loopevenement van Vlaanderen plaats.

Het merendeel van de lopers waagt zich zondag aan de 10 Miles. (foto belga)
Ondanks de Paasvakantie liepen de voorinschrijvingen een stuk beter dan verhoopt. Er zijn nu al iets meer dan 21.000 voorinschrijvingen voor de 26ste editie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon

Het grootste aantal lopers waagt zich aan de 10 Miles: maar liefst 16.000 deelnemers lopen door de Kennedytunnel. Ook de marathon blijft met 2.000 deelnemers populair en is daarmee, samen met die van Brussel, de grootste marathon van het land. Lopers van 17 verschillende nationaliteiten nemen deel.

TOPPERS MARATHON & 10 MILES

Net als de voorbije jaren wordt het pakket van 2.000 marathonlopers aangevoerd door de betere Belgen en enkele Keniaanse atleten. Guy Fays, Lander Van Droogenbroeck, Gino Van Geyte en Koen Neven mikken allemaal op een tijd onder de 2u20. Topfavoriet is de Keniaan Elijah Kemboi die zijn eerste marathon in Nairobi liep in 2u16m11s.

Verrassende naam aan de start van de 10 Miles is Tom Van Hooste, jarenlang onze beste afstandsloper. Hij neemt het in een soort van comeback op tegen de winnaars van de vorige twee edities: Stefan Van den Broek en Koen Wilssens. Bij de vrouwen is Sigrid Vanden Bempt topfavoriete.

De 10 Miles geldt, zowel voor de mannen als de vrouwen, als openingswedstrijd voor het regelmatigheidscriterium Partena Run Classics Vlaanderen. Ook bekend Vlaanderen komt aan de start. Geert Hoste, Lindsey Pfaff, Lien Willaert, Ilse Van Hoecke, Francesca Vanthielen en weervrouw Sabine Hagedoren zetten hun beste beentje voor.

ANTWERPEN, SPORTIEVE PROVINCIE

Een groot deel van de circa 24.000 lopers komt uit de Provincie Antwerpen. Gedeputeerde voor sport Koen Helsen reageert: “Als gedeputeerde voor sport doet het me enorm veel plezier dat de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon zoveel lopers aantrekt. De provincie Antwerpen wil iedereen aan het sporten en bewegen krijgen. Deze sportmanifestatie bewijst eens te meer dat dit mogelijk is. Er lopen trouwens meer dan 100 personeelsleden van de provincie Antwerpen mee tijdens dé loopafspraak van het jaar. Als werkgever zijn we ontzettend begaan met het welzijn van ons personeel. Zo laten we elke werknemer gratis deelnemen om zijn of haar uitdaging tot een goed einde te brengen. Op deze manier werken we aan een fitte en gezonde samenleving. Ik wens iedereen alvast een schitterende sportieve dag toe.”

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan nog ter plaatse op de RS Lab Runners Expo. (foto alain buyck)
Inschrijven kan nog ter plaatse in de tent (RS Lab Runners Expo) in de Charles de Costerlaan, Linkeroever, op:
 • vrijdag 15 april: 15 – 20 uur
 • zaterdag 16 april: 11 – 17 uur
 • zondag 17 april: vanaf 7.30 uur

Programma zondag 17 april
 • 07.30 uur: start daginschrijvingen op Linkeroever (Charles de Costerlaan)
 • 09.30 uur: DVV Antwerp Marathon
 • 13.00 uur: Chiquita Kids Run 1 km (6 tot 12 jaar)
 • 13.30 uur: DVV Antwerp Short Run 5 km
 • 14.30 uur: ASICS Ladies Run 5 km
 • 15.30 uur: DVV Antwerp 10 Miles

Alle wedstrijden starten aan de Thonetlaan. De marathon komt aan op de Grote Markt, de andere wedstrijden in de Charles de Costerlaan.

VERTREK OP TIJD!

De organisatie verwacht een massa atleten én supporters. Het is dus belangrijk om op tijd te vertrekken. Er wordt aangeraden minstens een uur voor de start aanwezig te zijn.

Wie zich die dag wil verplaatsen in de stad, neemt bij voorkeur de fiets of het openbaar vervoer. Wie gebruik maakt van de speciale extra bussen van P+R Metropolis of met de trein komt, geraakt erg makkelijk ter plaatse.

Ook in de fietsers- en voetgangerstunnel zal het druk zijn op zondag. Een goed alternatief is de Flandriaboot die gratis tussen het Steen en het Sint-Annastrand vaart. Fietsen zijn noch in de voetgangerstunnel, noch op de Flandriaboot toegelaten. Er worden gratis fietsenstallingen voorzien op linkeroever (Imalsoplein) en rechteroever (Sint-Jansvliet en Steenplein) zodat bezoekers en sporters van daar met de boot of via de voetgangerstunnel vlot naar de andere kant kunnen gaan.

Wie met de auto komt, parkeert het best op één van de park & ride-parkings aan de rand van de stad en neemt van daar het openbaar vervoer naar het centrum.

De Waaslandtunnel is één van de hindernissen zondag. (foto belga)
MAATREGELEN KENNEDY- EN WAASLANDTUNNEL


Op zondag 17 april zijn volgende tunnels beperkt en tijdelijk afgesloten:
 • Waaslandtunnel: afgesloten van 9 tot 11 uur en van 14 tot 19 uur.
 • Bolivartunnel: afgesloten tussen 12.15 en 17.30 uur
 • Kennedytunnel: de koker richting Gent wordt tussen 13.30 en 17.30 uur afgesloten. In de andere koker is verkeer in beide richtingen toegelaten tijdens deze periode.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?