Antwerpen op een drafje

In het kader van Antwerpen Europese Sporthoofdstad is april uitgeroepen tot loopmaand. Een van de initiatieven in aanloop naar de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon is sightjoggen door 't Stad.

Afgelopen zondag organiseerde cityLabo/Antwerpen Averechts voor het eerst een sightjogging door Antwerpen. Op het programma stond een licht, aangenaam joggingparcours van ongeveer vijf kilometer, met onderweg allerhande weetjes over de historische stad van een gids/coach. 

“Het is amusant en toegankelijk voor iedereen”, zegt Vic Mees van Antwerpen Averechts in Het Nieuwsblad. “De gids past zich aan aan de snelheid van de groep. We richten op een uurtje lopen met een licht tempo. En het blijft niet louter bij een stratenparcours, af en toe wordt er ook door een stukje groen gelopen, zoals door de botanische tuin aan het Bourlatheater en door de binnentuin van het Rubenshuis.’

‘We lopen in groepjes van maximaal 15 mensen. Vier keer per zondag. In de toekomst is het de bedoeling het initiatief nog te herhalen op aanvraag van groepen of bedrijven. Of om in een vaste loopdag te voorzien waar groepjes zich voor kunnen inschrijven’, besluit Mees.

Net als afgelopen zondag kan je op 14 april gratis meejoggen, op kosten van Antwerpen Sporthoofdstad! Er wordt gestart op het Steenplein om 10, 12, 14 en 16u. Vooraf aanmelden via het secretariaat van Antwerpen Averechts op 03/338.39.39.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?