Antwerpen lid van olympische marathonclub

De Olympische Zomerspelen werden al in 12 verschillende Europese steden georganiseerd. De marathons in die steden, waaronder ook Antwerpen, worden verenigd onder 'European Special Cities' Marathons' (ESCM).

Sinds de eerste Olympische Zomerspelen in 1896 waren 12 verschillende Europese steden gastheer: Athene, Parijs, Londen, Stockholm, Antwerpen, Amsterdam, Berlijn, Helsinki, Rome, München, Moskou en Barcelona. In al deze steden wordt nog jaarlijks een marathon gehouden.

Het Russische loopmagazine ‘Running & We’ gaat de marathons in deze olympische steden overkoepelen onder de noemer ‘European Special Cities’ Marathons’ (ESCM). De lopers die deel willen uitmaken van deze beweging, zullen ernaar streven om tijdens hun loopcarrière al deze marathons op hun palmares te zetten.

De organisatoren hopen met de ESCM een bijkomende motivatie te bieden om marathons te gaan lopen en nieuwe locaties te ontdekken. Bovendien willen ze hiermee ook de olympische gedachte uitdragen en de historie van de Olympische Spelen oprakelen. De leden van de ESCM krijgen een speciaal paspoort, waarin een pagina voorzien voor elke marathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?