Antwerpen krijgt intergemeentelijke loopomloop

De Antwerpse gemeenten Ranst, Schilde en Zoersel krijgen dit najaar elk een loopomloop. Lopers zullen de drie trajecten ook kunnen combineren en zo in totaal 15 km afleggen.

Ranst, Schilde en Zoersel hebben de handen in elkaar geslagen om een intergemeentelijke loopomloop te realiseren. De drie gemeenten zorgen voor de plaatsing en het onderhoud. Bloso en de sportdienst van de provincie Antwerpen zorgen voor de materiële ondersteuning (startzuil, palen, afstandsaanduiding, richtingaanduiding,…).

De totale omloop omvat drie lussen, een in elke gemeente, met 75% onverharde paden. Alle omlopen hebben een afstand tussen de drie en de zeven kilometer, met elk een specifieke kleur. Het volledige traject is goed voor bijna 15 km loopplezier.

In totaal zijn er drie startplaatsen: één per gemeente. In de gemeente Zoersel ligt de startplaats vlakbij de Sint-Jozefskapel in Halle. Van daaruit vertrekt een lus van 6,3 km die langs het antitankkanaal en het fort van Oelegem passeert. Na pakweg een kilometer kan de sporter kiezen of hij blijft lopen op de Zoerselse lus of ook de lus die start in Schilde erbij neemt. De combinatie van deze twee lussen geeft 10,4 km loopplezier. Wat verderop is er via een verbindingsweg ook de mogelijkheid de lus met startplaats in de gemeente Ranst erbij te nemen. Afhankelijk van de combinatie van lussen, kan een kleine of grote afstand worden gelopen.

De intergemeentelijke loopomloop zal dit najaar worden gerealiseerd. Hiermee zal het de 14e permanent bewegwijzerde loopomloop in de provincie Antwerpen worden. In heel Vlaanderen werden al een 40-tal omlopen volgens hetzelfde concept gerealiseerd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?