Antwerp Urban Trail loopt door Premetrotunnel

De organisatie van de CittA Antwerp Urban Trail heeft op een persbijeenkomst al een eerste hotspot van het parcours van de derde editie ontsluierd. De 10.000 deelnemers staat op zondag 15 maart 2015 een spectaculaire passage dwars door de PreMetrotunnel te wachten.

De CittA Antwerp Urban Trail is een uniek loopevenement over 12 km langs én vooral door tal van historische gebouwen. De start en finish liggen opnieuw in het Park Spoor Noord, maar dé trekpleister wordt ongetwijfeld de unieke passage door de PreMetrotunnel. Die werd in de jaren ’80 gebouwd, maar nooit gebruikt. Dankzij een samenwerking met De Lijn krijgen de deelnemers van de CittA Antwerp Urban Trail in primeur de kans om 25 meter onder de grond 514 meter af te leggen tussen de haltes Stuivenberg en Willibrordus.

“Tram en bus zijn straten en pleinen op wielen. De leukste manier om de stad te beleven. Ook in onze ondergrond bezorgen wij mensen graag een unieke belevenis, een kennismaking met een tunnel die we ooit in gebruik willen nemen. Omdat je er sneller door loopt, dan bovengronds. We hopen er zelf binnen een paar jaar door te kunnen rijden”, zegt Tom Meeuws, directeur van De Lijn Antwerpen.

Het aantal deelnemers wordt voor de derde editie opgetrokken van 8.000 tot maximaal 10.000. Om elke loper het nodige loopcomfort te bieden op de soms smalle passages, starten de deelnemers dit jaar in elf kleinere waves van iets minder dan 1.000 lopers. De eerste wave vertrekt om 9u en nadien wordt er om het kwartier gestart.

INSCHRIJVEN VANAF DONDERDAG

Inschrijven voor de derde editie van de CittA Antwerp Urban Trail kan vanaf donderdag 18 december om 10u. De vorige edities waren telkens snel volzet, dus wie erbij wil zijn, wacht best niet te lang. Iedere deelnemer krijgt bij zijn inschrijving een uniek CittA Antwerp Urban Trail shirt en een ontbijt in de statige Parkloods.

De CittA Antwerp Urban Trail is de ideale manier om de stad te zien zoals je ze nog nooit zag en te lopen op plekken waar nog nooit werd gelopen. Het concept van de Urban Trail bestaat al enkele jaren in België en vond dit jaar plaats in Brugge, Mechelen, Bergen en Namen. Het hele idee draait rond een speciale loopervaring, weg van de begane paden, in een stedelijke omgeving.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?