Antwerp-supporter loopt 135 keer rond veld Bosuil

Voetbalclub Antwerp bestaat dit jaar 135 jaar. Om dat te vieren, liep RAFC-supporter Raf De Smet 135 keer rond het veld van de Bosuil.

De Royal Antwerp Football Club is de fiere drager van het stamnummer één. De oudste voetbalclub van België mag dit jaar 135 kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren organiseerde RAFC-supporter Raf De Smet vorige week voor zichzelf de 1880 Run: 135 rondjes rond het veld van de Bosuil.

Als je weet dat het veld van Antwerp 105 op 68 meter is, kom je al gauw tot de slotsom dat De Smet 46,71 km liep om zijn missie te doen slagen. Goed voor een flinke marathon dus, die hij uitliep in 4u03’34”. “Na een half uur was ik warm en kon ik alle sponsors van achter naar voor opzeggen, tot de slager achter de hoek toe. Wat mij ook boeide, was het dode muisje aan een cornerpaal, dat ik 135 keer nipt kon vermijden”, doet De Smet verslag op zijn Voorvoetlander-blog.

Raf De Smet zit trouwens niet om een stunt verlegen. Eerder dit jaar finishte hij de DVV Antwerp Marathon op blote voeten en liep hij zijn eigen City Run, een marathon langs alle straten in Antwerpen met een stad in hun naam. Bij elke volle maan organiseert hij ook een magische trail door de Kalmthoutse Heide.

Voorvoetlander zit nog boordevol (te) gekke loopideeën. Meer daarover lees je binnenkort in running.be magazine!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?