Antwerp Running Crew zamelt loopschoenen in voor goede doel

'Lopen is de beste manier om je gedachten even te verzetten in deze moeilijke tijd', klinkt het bij de Antwerpse loopgroep.
Vanuit die gedachte organiseert de crew een inzamelactie van oude schoenen voor het asielcentrum op Linkeroever. “Veel lopers hebben wel drie tot vijf paar schoenen liggen”, aldus Henrique Sapolo, captain van de crew, in Gazet van Antwerpen. “Een paar dat ze zelf niet gebruiken, kan een ander nog veel plezier geven.” 
Bijna elke loopschoen is geschikt om binnen te brengen. “Maar ze moeten natuurlijk wel presenteerbaar zijn. Liefst niet té versleten exemplaren die vol gaten zitten of onder de modder hangen. De ontvanger moet er nog even mee verder kunnen.” 
‘Loopgekke bende met internationaal karakter’
Begin dit jaar bracht running.be magazine nog een uitgebreide reportage over de groeiende Antwerpse loopgroep. Iedere loper kan met de crew op pad en hoeft daar geen inschrijvingsgeld voor te betalen. “Onze crew kan je het best omschrijven als een loopgekke bende. We leave no runner behind.” In normale omstandigheden verzamelen zo’n 30 à 40 lopers in het café st. Simonne om nog iets te drinken naar de training. Dit café is nu de uitvalsbasis van de inzamelactie. 
“Onze crewmaatjes komen uit alle hoeken van de wereld: van Nederland, Duitsland, Spanje en Italië tot zelfs India en Japan. Daarom posten we meestal in het Engels op onze socialemediakanalen. Gelukkig is ‘lopen’ een taal die iedereen begrijpt.” Dat het idee van de inzamelactie uit New York komt, mag dan ook niet verbazen: “Een van de lopers kwam op het idee voor een inzameling toen hij terugdacht aan zijn ervaringen met crews in New York. Daar organiseerden ze regelmatig evenementen voor het goede doel”, gaat Henrique verder. “Nu het bijna Kerstmis is wilden wij ook iets doen voor anderen. Gaan lopen kan ervoor zorgen dat mensen zich beter voelen”, stelt hij. “Het is belangrijk voor de gezondheid. Als je loopt kun je even je gedachten verzetten.” 
De actie ging vorige week van start en loopt nog tot en met 31 december. Heb jij nog loopschoenen die je niet meer draagt? Breng ze dan naar café St. Simonne op de Sint-Andriesplaats 6 tussen 11 en 17 uur!

Ready to buy new ones, and think your running shoes did enough miles? This is how they can still generate a lot of…

Geplaatst door Antwerp Running Crew op Zondag 13 december 2020

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?