Antwerp Marathon verwacht recordaantal deelnemers op vernieuwd stadsparcours

De inschrijvingen voor de vierde editie van de Antwerp Marathon gaan hard. Vier maanden voor de start zijn er al meer dan 10.000 lopers ingeschreven voor de marathon, halve marathon of 10 km. Organisator Golazo verwacht het dubbele aantal aan de start op zondag 20 oktober. De deelnemers zullen kunnen genieten van een nieuw en compact stadsparcours met een havenlus en een iconische finish in de schaduw van het MAS.

De populairste afstand tot dusver is de halve marathon, gevolgd door de marathon en de 10 km, die op algemeen verzoek onlangs aan het programma toegevoegd is. Meer dan 10.000 lopers hebben zich al ingeschreven voor één van de drie afstanden, dubbel zoveel als vorig jaar op dit tijdstip.

Daarmee volgt de Antwerp Marathon de trend van alle grote loopevents in ons land: de inschrijvingen bereiken recordhoogtes. De Baloise Antwerp 10 Miles bijvoorbeeld mocht dit voorjaar een recordaantal van 40.000 deelnemers verwelkomen. Dit najaar verwacht Golazo voor de Antwerp Marathon, die vorig jaar 12.000 inschrijvingen mocht noteren, meer dan 20.000 deelnemers. Wie op 20 oktober wil meelopen in ’t Stad wacht dus best niet te lang om in te schrijven.

Het parcours van de Antwerp Marathon steekt in een nieuw jasje. De start (aan het Droogdokkenpark) en finish (aan het MAS) blijven op het Eilandje, maar de lopers zullen minder ver zuidwaarts trekken dan de voorbije edities. Het nieuwe stadsparcours ligt volledig binnen de singel en is veel compacter geworden, wat de supporters nog meer kansen geeft om hun favoriete loper in actie te zien en aan te moedigen. De marathonlopers zullen twee keer in het centrum passeren, de deelnemers aan de halve marathon één keer.

Het Havenhuis, de Meir en het Centraal Station zijn de bekendste blikvangers in de openingskilometers. Via de Kievitwijk, het bruisende Zurenborg en langs het Groen Kwartier zetten de lopers koers richting Berchem en het Zuid, met het Vlinderpaleis als eyecatcher. Op weg naar de boorden van de Schelde lopen de deelnemers door de Kloosterstaat, bekend voor zijn talloze antiekwinkeltjes. Via de Kaaien slingert het parcours opnieuw richting het Eilandje.

Daar wacht nog een leuk extraatje voor de marathonlopers: een lus van 5 km door de Antwerpse haven langs het Noordkasteel en een indrukwekkend decor van containers en kranen (de halvemarathonlopers doen deze lus al meteen na de start). Daarna lopen de marathonlopers opnieuw het centrum in. De deelnemers aan de 10 km lopen hun race op het Eilandje en het havengebied rondom, met uiteraard ook die tot de verbeelding sprekende finish aan het MAS.

Antwerps burgemeester Bart De Wever: “Deze vernieuwde editie van de Antwerp Marathon belooft opnieuw een uitzonderlijke beleving te worden voor alle deelnemers en supporters. Het is fantastisch dat al meer dan 10.000 lopers zich hebben ingeschreven, ik raad dan ook iedereen die wil deelnemen aan om niet langer te aarzelen en zich tijdig in te schrijven. Ik kijk er alvast naar uit om onze stad bruisend van sportieve energie en enthousiasme te zien op 20 oktober!”

PRAKTISCHE INFO ANTWERP MARATHON

Ontdek het parcours in detail op www.antwerpmarathon.com.

Programma zondag 20 oktober 2024:

• 9u00: start Antwerp Marathon
• 9u20: start Antwerp 10K
• 13u30: start Antwerp Half Marathon

Meer info en inschrijvingen:

www.antwerpmarathon.com

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antwerp Marathon (@antwerpmarathon)

 

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.