Antwerp 10 Miles populairst bij Sinjoren

Voor de Antwerpenaren is de ING Antwerp 10 Miles & Marathon veruit het meest populaire sportevenement in eigen stad. Dat blijkt uit een nieuw BMS-rapport van de KU Leuven.

De ING Antwerp 10 Miles & Marathon is zowel bij deelnemers als toeschouwers enorm populair. (foto alain buyck)
Het tweede rapport uit de reeks Beleid & Management in Sport (BMS) onderzocht onder de noemer ’t Stad sport de sportdeelname en sportbehoeften in de stad Antwerpen. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Afdeling Sociale Kinesiologie & Sportmanagement van de K.U. Leuven.

De deelnemers aan het onderzoek werd gevraagd om in een lijst met een achttal grote Antwerpse sportevenementen aan te geven welke evenementen ze het afgelopen jaar bezochten. De ING Antwerp 10 Miles & Marathon bleek veruit het meest populaire evenement: 17% van alle respondenten bezocht dit loopevenement.

Ter vergelijking: De Proximus Diamond Games (6%) en de Schaal Sels (6%) volgen op de tweede plaats. Sportevenementen in de Lotto Arena, zoals basketbal-, korfbal of bokswedstrijden, werden bijgewoond door 10% van de bevraagde Antwerpenaren, maar hierbij ging het om een cumulatie van events.

De ING Antwerp 10 Miles & Marathon is niet enkel het meest populaire sportevenement bij Antwerpenaren, maar is anno 2009 met meer dan 21.500 aankomsten en ruim 10.000 toeschouwers bovendien ook het grootste loopevenement dat tot op heden in Vlaanderen plaats vond.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?