Andersson mag derde keer vieren

Isabellah Andersson was andermaal de snelste in de Stockholm Marathon. Bij de mannen won de Keniaan Joseph Lagat, die al in de eerste kilometers samen met landgenoot Hillary Chepchumba versnelde.

Een recordaantal van 15.468 marathonlopers begon aan de 32ste editie van de Stockholm Marathon. Voor de eerste keer in vier jaar was het eindelijk nog eens aangenaam toeven in de Zweedse hoofdstad. Met 19 graden op de thermometer en zo goed als geen wind waren de omstandigheden ideaal.

Na 5 kilometer versnelde het Keniaanse duo Hillary Chepchumba en Joseph Lagat. De volgende 10 kilometer legden ze af in minder dan 30 minuten. Halfweg hadden ze een voorsprong van net geen twee en een halve minuut op de achtervolgers, waaronder landgenoten Daniel Yego, James Bett en Jonas Kemboi.

Bij de steile helling op de brug van Västerbro schakelde Lagat nog een versnelling hoger, waardoor Chepchumba moest afhaken en uiteindelijk nog vierde werd. In de strijd om de tweede plaats haalde de Zuid-Afrikaan Johannes Kekana het van Jonas Kemboi.

Bij de vrouwen verzekerde Isabellah Andersson zich van haar derde opeenvolgende eindzege in Stockholm. De Keniaanse Gladys Chebet startte nochtans verschroeiend, maar werd halverwege bijgehaald. Uiteindelijk verpulverde Andersson de concurrentie: ze had bijna 6 minuten voorsprong op haar achtervolgers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?