Amsterdam Marathon loopt door Rijksmuseum

Niet alleen de deelnemers van de Brugge Urban Trail, maar ook die van de Amsterdam Marathon krijgen zondag een cultuurbad. Het parcours gaat immers voor het eerst dwars door het Rijksmuseum.

De deelnemers aan de marathon van Amsterdam passeren tweemaal het wereldberoemde Rijksmuseum op het Museumplein. De eerste keer lopen ze dwars doorheen het museum waar onder andere stukken van Rembrandt, Van Gogh en Vermeer tentoongesteld staan. Dit net volledig gerenoveerde museum is onlangs heropend en trok inmiddels ruim een half miljoen bezoekers uit de hele wereld.

Voor de lopers wordt het in ieder geval een unieke belevenis. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van organisator Le Champion, om sport, kunst en cultuur dichter bij elkaar te brengen in Amsterdam, in vervulling.

De Amsterdam Marathon heeft daarnaast nog enkele sightsee-toppers in petto. De start en finish vinden plaats in het historische Olympisch Stadion. De route gaat voorts langs het Tropenmuseum, het Amstelhotel, het Vondelpark, het Leidseplein en volgt ook een deel van het olympische traject langs de Amstel, statige herenhuizen, enige molens en met fraaie uitzichten op onder meer de Amsterdam ArenA.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?