Amerikaanse loopt Ronde van Frankrijk

Zoë Romano is afgelopen weekend aan haar eigen Ronde van Frankrijk begonnen. Zonder fiets evenwel, want de 26-jarige Amerikaanse legt het 3.360 km lange parcours al lopend af!

Nadat Romano enkele jaren geleden al de eerste vrouw was die op haar eentje dwars door de States liep, wil ze nu ook de eerste mens worden die de Ronde van Frankrijk uitloopt. De lerares Spaans is zaterdag aan haar calvarietocht begonnen en als alles goed is, komt ze op 20 juli aan op de Champs Elysees, exact één dag voor het profpeloton.

Om die klus te kunnen klaren moet Romano 3.360 km afleggen in 65 dagen. Ze gaat proberen om een tempo van 6 minuten per kilometer aan te houden en denkt voor elke etappe drie dagen nodig te hebben. Elke negende dag is een rustdag.

Het parcours van de 100ste Ronde van Frankrijk bestaat uit 21 etappes, waaronder vijf heuvelachtige en zes bergetappes. Vooral voor die laatste is ze bevreesd, met als uitschieter de rit met de dubbele beklimming van Alpe d’Huez.

Romano begon pas in januari te trainen. Aanvankelijk liep ze zes dagen per week telkens 8 km. Elke week deed ze er 10% bij, tot ze bijna 200 km per week liep. Haar vriend Alex Kreher zal haar op de voet volgen om er later een documentaire over te kunnen maken. De opbrengst van deze stunt gaat naar het World Pediatric Project.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?